Vatmanul care l-a lovit cu tramvaiul pe Mircea Lucescu a rupt tăcerea după şase ani: "Am primit ameninţări cu moartea"

7 nov 2018 26085 afişări Special
Vatmanul care l-a lovit cu tramvaiul pe Mircea Lucescu a rupt tăcerea după şase ani: "Am primit ameninţări cu moartea" Maşina condusă atunci de Mircea Lucescu.Accidentuls-a produs pe Bulevardul Vasile Milea din Bucureşti, iar tehnicianul s- ales cu patru coaste rupte

Marian Bartoc, 54 de ani, vatmanul care l-a lovit cu tramvaiul pe Mircea Lucescu în iarna lui 2012, în timp ce "Il Luce" întorcea maşina pe linia de tramvai, a vorbit acum despre clipele prin care a trecut. În continuare lucrează la STB, pe linia 1. Actualul selecţioner al Turciei, acum în vârstă de 73 de ani, a avut nevoie de spitalizare.

"Chiar niciunul (n.red. - incidente în trafic), de la cel din 2012. De fapt, nici înaintea lui nu mai avusesem.  În 2012, aveam 19 ani fără niciun eveniment", a spus el pentru Libertatea.

Apoi, a detaliat despre ceea ce s-a întâmplat atunci. "Nu (n.red. - nu a ma discutat cu Lucescu). Dar mi-a lăsat un gust amar tot ce s-a întâmplat atunci. Atât a gândit dânsul, atât a putut. Presiunea a fost neaşteptat de mare, într-adevăr. Mă aşteptam să mă dea în judecată. Dacă ar fi făcut-o, aş fi câştigat, probabil, apoi i-aş fi cerut eu daune morale de un leu. Toată conducerea RATB-ului a fost alături de mine. Însă, n-a fost totul roz. Am primit ameninţări de la necunoscuţi. Nu ştiu de unde mi-au aflat numărul de telefon".

Se mai poate repeta incidentul, după ce au fost montate garduri despărţitoare pe liniile de tramvai? "Se poate întâmpla oricând! Gardul despărţitor montat pe linia de tramvaiului 1 este întrerupt, pe o distanţă de 5 metri, chiar în locul în care a avut loc accidentul de atunci, pentru a putea facilita intrarea şi ieşirea maşinilor de Pompieri din unitatea de alături! Există semnul interzis pentru automobile, dar la gradul nostru de civilizaţie în trafic…", a explicat Bartoc.

Ancheta a arătat că vatmanul nu a fost vinovat, deşi Lucescu a susţinut că respectivul a vrut să-l lovească. Antrenorul a avut nevoie de spitalizare, a fost la Spitalul Universitar, şi a fost vizitat inclusiv de Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior, echipa de atunci a lui Il Luce. Evenimentul Zilei a descoperit, atunci în 2012, că Lucescu a mai fost implicat într-un astfel de incident, maşina sa fiind lovită de o vatmaniţă. Accidentul a avut loc în 1974. Cea care era la maneta tramvaiului a povestit că tehnicianul,aflat într-un Fiat, a virat brusc la stânga şi ea nu l-a mai putut evita. Maşina s-a izbit de un copac, care a împiedicat ca autotmobilul să nu ajungă în Dâmboviţa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.