Trupul găsit în epava avionului de pe fundul Canalului Mânecii este al lui Emiliano Sala. Reacţia sfâşietoare a familiei

8 feb 2019 21573 afişări Special
Trupul găsit în epava avionului de pe fundul Canalului Mânecii este al lui Emiliano Sala. Reacţia sfâşietoare a familiei

Autorităţile franceze au făcut în această seară anunţul oficial: trupul recuperat de pe epava avionului de pe fundul Canalului Mânecii este al lui Emiliano Sala. Fostul fotbalist al lui Nantes, transferat la Cardiff City, călătorea cu o aeronavă de mici dimnesiuni, Piper Malibu, spre Ţara Galilor.

UPDATE | Familia lui Emiliano Sala a reacţionat: "Acum putem să plângem pentru fiul nostru. Vrem să vă mulţumim tuturor celor care au fost implicaţi în operaţiunea de căutare. De asemenea vrem să le mulţumim celor care sunt alături de noi în această perioadă durereaosă", se arată în comunicatul familiei.


În urma unor analize amănunţite, o echipă medicală a stabilit că trupul recuperat din avionul prăbuşit în apele Canalului Mânecii îi aparţine fostului golgheter din Hexagon, scrie L'Equipe. Argentianul se afla în aeronavă doar cu pilotul David Ibbotson. Trupul britanicului încă nu a fost recuperat.

Căutătorii au găsit la începutul săptămânii epava avionului Piper Malibu şi, după câteva zile, au recuperat corpul pe care l-au reperat printre rămăşiţele aeronavei. Specialiştii brintanici şi francezi nu au dezvăluit la acea dată cui aparţine trupul găsit.

Potrivit relatărilor, căutătorii lui Sala nu vor încerca să scoată întreaga epavă la suprafaţă, din Canalul Mânecii. Pe 21 ianuarie, avionul care îl transporta pe atacantul argentinian de la Nantes la Cardiff a dispărut de pe radare şi a fost găsit căteva zile mai târziu în apele Canalele Mânecii.

"În urma examinării vizuale extinse a locului de accident folosind vehiculul acţionat de la distanţă, s-a decis să încercăm să recuperăm corpul", au spus oficialii AAIB. În condiţii dificile, AAIB împreună cu cei care-l căutau pe Sala au reuşit să recupereze cu succes corpul. Familiile au fost informate despre această operaţiune.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.