Situaţie critică la Sport Total FM, singurul post radio cu profil sportiv din România: angajaţii n-au mai fost plătiţi de 4 luni. Cum a protestat redactorul şef în direct şi câţi oameni mai ţin acum staţia pe linia de plutire

7 aug 2019 7476 afişări Special
Situaţie critică la Sport Total FM, singurul post radio cu profil sportiv din România: angajaţii n-au mai fost plătiţi de 4 luni. Cum a protestat redactorul şef în direct şi câţi oameni mai ţin acum staţia pe linia de plutire Narcis Drejan (stânga) şi Daniel Nazare sunt doi jurnalişti cu mare experienţă, care dau consistenţă emisiunilor de la Sport Total FM. FOTO: Facebook

Situaţia financiară a Sport Total FM este una critică: restanţele salariale ale patronului către cei aproximativ 10 angajaţi de la unicul post de radio cu profil sportiv din România au ajuns la 4 luni.

Reluarea transmisiei la Sport Total FM, luni dimineaţa, după o perioadă de două săptămâni în care “ne-am luat toţi concediu, dacă tot eram neplătiţi” – după cum a explicat pentru ProSport unul dintre angajaţi –, s-a produs într-un mod inedit, relatează site-ul ziuadesport.ro: redactorul şef Narcis Drejan a protestat în direct.

Jurnalistul şi-a început emisiunea de luni cu melodia „Patrula”, de trupa punk „Scandal”, apoi a explicat că există restanţe financiare către angajaţi, că jurnaliştii au încercat să discute cu administratorul radioului, dar acesta nu le răspunde. Drejan a menţionat, în direct, că oamenii mai vin la redacţie "din dragoste pentru radio".

În ciuda situaţiei financiare şi a lipsei de investiţii, Sport Total FM este un post de radio care acoperă bine nişa datorită unor jurnalişti cu mare experienţă şi cu background consistent: Narcis Drejan, Daniel Nazare şi Horaţiu Sima au lucrat timp îndelungat în presa scrisă. Playlist-ul, asigurat de Mihai Pahonţu, este mult peste cel al altor posturi de radio, iar emisiunea acestuia depăşeşte graniţa sportului, interferând şi cu literatura.

Cu toate acestea, jurnaliştii de la postul de radio trăiesc acum din surse alternative de venit: colaborări cu alte instituţii media şi propriile afaceri.

Numărul celor care lucrează la Sport Total FM s-a restrâns permanent în ultimii ani. Fluxul zilnic este asigurat acum de câţiva oameni: Daniel Nazare de la 7 la 11, Gabi Maricescu de la 11 la 14, Mihai Pahonţu de la 14 la 17, Horaţiu Sima şi Ionel Luţan de la 17 la 19, Narcis Drejan de la 19 la 22. Cu postul mai colaborează şi Dragoş Borchină.

La Sport Total FM nu mai există nici producător. Jurnaliştii care intră în emisiune vorbesc, pun muzica, pun publicitatea şi, în pauze, iniţiază apelurile, apoi îi bagă în direct pe cei sunaţi.

În ultimele săptămâni, postul a difuzat doar muzică, toată lumea fiind în concediu. În ultimele 3-4 zile, emisiunea s-a întrerupt de tot, dar - spun cei de la Sport Total FM - nu intenţionat, ci din cauza unor probleme tehnice. Postul a început să emită din nou luni.

Interesant este că, în ultimii ani, pentru postul Sport Total FM au existat oferte de la trusturi puternice. Sursele ProSport spun că Digi şi Telekom au fost interesate să cumpere Sport Total FM, una dintre propuneri fiind de circa 800.000 de euro. Acţionarii postului de radio au refuzat să vândă.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.