România dă lovitura dacă va organiza CM din 2030! Sumele uriaşe anunţate + unde se poate juca finala: "Este stadionul potrivit"

10 ian 2019 4767 afişări Special
România dă lovitura dacă va organiza CM din 2030! Sumele uriaşe anunţate + unde se poate juca finala: "Este stadionul potrivit"

România ar putea candida la organizarea Campionatului Mondial din 2030, la comun cu Bulgaria, Grecia şi Serbia. Informaţia a fost confirmată de premierul elen, Alexis Tsipras, care a spus că se discută acest proiect. Ministrul Sportului din Bulgaria, Krasen Kralev, a prezentat planul ţării sale pentru un asemenea eveniment şi susţine că profitul ar fi un uriaş.

Posibilitatea ca cele patru ţări să organizeze Cupa Mondială din 2030 a fost discutată în cadrul reuniunii la nivel înalt Bulgaria – România – Grecia – Serbia - Israel. La întâlnire a fost prezent şi prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, care a discutat cu omologii săi despre un moment istoric pentru ţările implicate.

Recent, ministrul Sportului din Bulgaria a vorbit despre implicarea ţării sale în organizarea CM din 2030: ”Ca parte la depunerea candidaturii pentru organizarea Cupei Mondiale 2030, împreună cu Serbia, România şi Grecia, Bulgaria plănuieşte să pună la dispoziţie patru stadioane: actualul stadion naţional din Sofia, încă unul din Capitală, plus două în Varna şi Plovdiv. Stadionul Olimpic din Atena este potrivit pentru a găzdui ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, la fel şi pentru finală”, a declarat Krasen Krale, conform Telekom Sport.

Iar avantajele ar urma să fie uriaşe pentru ţările organizatoare, inclusiv pentru România: ”Investiţiile în construirea de drumuri, aeroporturi şi de infrastructură sportiv vor aduce profituri uriaşe pentru fiecare ţară. Calculele au arătat că veniturile prognozate pentru CM 2026 au fost de 14 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile ar trebui să fie de aproximativ 3 miliarde de dolari”, a adăugat ministrul bulgar al Sportului.

2022 e anul în care vom afla ţările care organizează CM din 2030

Totuşi, două veşti rele au venit în urma apariţiei informaţiei. Federaţia Română de Fotbal susţine că nu a fost înştiinţată de FIFA despre acest proiect, în timp ce preşedintele FIFA, Gianni Infantino, ar dori să acorde turneul final din 2030 Spaniei, Portugaliei şi Marocului, conform publicaţiei AS.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.