OPINIE | "Ionuţ, asta e pata pe care nu o spală niciun Vanish". Daniel Anghel, despre cea mai agitată zi de la Dinamo

4 iun 2019 5387 afişări Special
OPINIE | "Ionuţ, asta e pata pe care nu o spală niciun Vanish". Daniel Anghel, despre cea mai agitată zi de la Dinamo

Dinamo a încheiat cel mai ”negru” sezon din istoria clubului, la adăpostul acestei reconstrucţii începute de Mircea Rednic încă de când a intrat pe poarta bazei de la Săftica, în luna octombrie a anului trecut. Cu toate astea, antrenorul dinamovist se bucura de linişte. Îşi şlefuia armele pentru sezonul următor. Unul foarte important, promisiunile au fost mari. Dar... se destramă totul într-o zi. Cum?

Rednic avea, cel puţin la nivel verbal, asigurat un buget impresionant pentru sezonul următor. A spus-o de mai multe ori, încrezător, la conferinţele de presă din ”Ştefan cel Mare”. Doar că în birourile de la RIN predomină ”low-cost-ul”, lucru cu care ”Puriul” s-a obişnuit din mandatele precedente. Ionuţ Negoiţă nu vrea să bage mâna adânc în buzunar pentru o echipă în care nu crede şi îi aruncă ”în spate” lui Rednic o performanţă negativă şi, totodată, trimite vestea demiterii prin Bogdan Bălănescu. Şi totul într-un moment în care nimeni nu mai credea că Rednic poate fi îndepărtat de la Dinamo. Îşi conturase o imagine clară în mintea suporterilor, ca singurul om care poate pune punct secetei de 13 ani.

Aşa se face Negoiţă, încă o dată, antipatic. Rednic pleacă, probabil, pentru ultima oară din ”Ştefan cel Mare” şi mototoleşte lista de transferuri în timp ce îşi strânge lucrurile. Asta după ce schimbase în proporţie de 90% echipa ”moştenită” de la Bratu şi Niculescu. Care e concluzia, Ionuţ? Era mai cald şi mai bine pe locul şapte? Nu vrei să te asociezi cu cea mai neagră performanţă din istoria clubului?

Vestea plecării lui Rednic vine de nicăieri, la fel cum a fost şi cea a venirii, în condiţiile în care Claudiu Niculescu era antrenorul echipei. A fost alungat ca pe un ”terchea-berchea”, cum a spus chiar el. La opt luni distanţă, Rednic pleacă, de o manieră asemănătoare. Aceşti oameni, foarte probabil, nu se vor mai întoarce.

De ce? Pentru că te-ai jucat cu ei. Cu două simboluri ale clubului. S-au simţit nerespectaţi. Dinamo nu stă doar în tinichele. Conduci unul dintre puţinele cluburi din Liga 1 cu o istorie foarte bogată. O istorie pe care au scris-o, printre alţii, chiar aceşti oameni pe care tu îi dai afară cu un telefon. Ionuţ, asta e pata pe care nu o spală niciun Vanish.

Sigur, poate că venirea unui Eugen Neagoe care să vorbească, imediat, despre transferurile unor jucători de valoare o să mai muşamalizeze acest şoc prin care au trecut suporterii. Sau poate că Eugen Neagoe este omul care te va aduce înapoi la stadion, sau te va convinge să fii mai prezent în viaţa echipei. Sau nu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.