Moartea lui Tudor Simionov scoate la lumină o situaţie alarmantă! Zmărăndescu şi Sora trag câteva concluzii dure: "Când lucrezi în cluburile astea, se angajează pe cunoştinţe, relaţii. Trebuie să-ţi cunoşti colegul. Dacă el n-a dat o palmă în viaţa lui sau n-a dat un pumn..."

8 ian 2019 15140 afişări Special
Moartea lui Tudor Simionov scoate la lumină o situaţie alarmantă! Zmărăndescu şi Sora trag câteva concluzii dure: "Când lucrezi în cluburile astea, se angajează pe cunoştinţe, relaţii. Trebuie să-ţi cunoşti colegul. Dacă el n-a dat o palmă în viaţa lui sau n-a dat un pumn..."

Cătălin Zmărăndescu şi Ciprian Sora, doi dintre cei mai mari luptători profesionişti ai României, au vorbit despre câteva aspecte alarmante care se petrec în România şi nu doar în ţară. Cei doi au vorbit după evenimentul tragic care l-a avut în prim-plan pe Tudor Simionov, un român, fost canotor, care a fost înjunghiat mortal în Londra. 

Tudor Simionov, canotor şi practicant al artelor marţiale, a fost ucis în noaptea de Revelion, la Londra, unde lucra ca bouncer la un club de noapte. El şi-a apărat colegii, fiind considerat un erou, de către un grup de atacatori ce aveau cuţite.

Fostul luptător fost campion la K1, actualmente luptător de MMA, Cătălin Zmărăndescu, a vorbit despe afacerea diplomelor, centurilor şi a acreditărilor din România, dar şi despre cât de uşor e să-ţi imbogăţeşti CV-ul. De asemenea, fostul bodyguard al lui Gigi Becali a vorbit despre criteriile de anagajare de la un club de noapte: „Nu pot să comentez despre situaţia lui Tudor Simionov, nu-l cunosc pe băiat. Eu am fost ca sportiv în Londra, cu sala mea acolo, la mine a fost altceva, nu m-am băgat cu cluburi, cu altceva. Nu m-am băgat în lumea asta şi mi-am văzut de ale mele. A fi gardă de corp e una, a fi paznic la club e altceva. Sincer. Om de ordine, nu paznic. Bodyguard este impropriu, este gardă de corp. Ei au fost agenţi de ordine acolo, din ce îmi spui”.

„Nu cred că cineva stă să verifice CV-ul. Bănuiesc că ei au nevoie de oameni cât mai mari. Îi iau la număr. Singurul lucru pe care pot să ţi-l spun este că în România se dau grade şi centuri şi acreditări pe bandă rulantă, la fel cum se dădeau permisele la Piteşti, înţelegi? Ăsta e singurul lucru pe care pot să-l spun eu despre România. În afară de faptul că România este o ţară coruptă de la primul până la ultimul, în rest n-am ce să-ţi spun, aşa că… Atunci când trăieşti într-un sistem corupt până-n măduva oaselor, totu-i corupt. Cam asta este!”, a declarat Zmărăndescu pentru Libertatea. 

Ciprian Sora, fost ofiţer SPP, vărul lui Daniel Ghiţă, specialist în Muay Thai şi unul dintre pionierii K1 în România, susţine că a fi om de ordine la un club de noapte e mai greu decât pare: „E adevărat că sunt fabrici de diplome în România. Sunt multe stiluri care... E un business. Fac un business din a vinde diplome. Ei sunt practicanţi, cât de cât, dar uite că, într-o situaţie reală, Doamne fereşte, se poate întâmpla ce-i mai rău. E dificil să scapi. Trebuie să fie o echipă omogenizată, să-ţi cunoşti colegul cu care lucrezi. Dacă el săracul n-a dat o palmă în viaţa lui sau n-a dat un pumn, n-a primit, e mai greu să faci o echipă cu cineva pe care nu-l cunoşti.

Când lucrezi în cluburile astea, se angajează pe cunoştinţe, relaţii şi nu au aşa o legătură. Nu se pregătesc special pentru asemenea atacuri. Trebuie să te pregăteşti special, să faci auto-apărare cu arme, împotriva cuţitului, a pistolului, nu garantează nimeni că va ieşi bine, dar măcar sacrifici un braţ, pui o mână înainte, să nu-ţi dea în inimă, în organ vital, în gât, în plămân. Nu ştiu dacă s-a apărat rău. Dacă te prind trei cu cuţitele, poţi să fii Bruce Lee. Locul era strâmt, la uşă, din ce-am văzut şi eu la televizor, e foarte dificil să faci faţă”, a declarat Sora pentru Libertatea. 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.