Helmuth Duckadam, cadou special pentru Donald Tusk | FOTO

12 ian 2019 24730 afişări Comentează şi tu Special
Helmuth Duckadam, cadou special pentru Donald Tusk | FOTO

Helmuth Duckadam, 59 de ani, a fost plăcut impresionat de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, 62 de ani, cel care în discursul său de la Ateneul Român l-a menţionat pe "Eroul de la Sevilla". Fostul mare portar a decis să-i ofere un cadou inedit omului politic: i-a dăruit, la iniţiativa Telekom Sport, o pereche de mănuşi cu autograful său şi două sticle de palincă din producţia proprie.

"Aş vrea să fac un apel la români să apere. Vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla în finala Cupei Campionilor", a spus Donald Tusk în discursul în limba română susţinut cu ocazia preluării preşedinţiei UE de către România.

Duckadam a declarat pentru Libertatea: "Sunt convins că domnul Tusk a văzut meciul din 1986. Suntem ţară est-europeană şi toate ţările din blocul estic au ţinut cu Steaua, la acea finală. Era o chestiune regională. Nu prea poţi să explici în cuvinte astfel de moment. Mă uitam împreună cu soţia şi cu fiica noastră, Julianne, de 10 ani. A trebuit să-i mai explic o dată. Am fost surprins, apoi au venit telefoanele de la prieteni, să mă întrebe dacă am văzut festivitatea...".

(Cadoul lui Duckadam pentru Donald Tusk - foto Telekom Sport)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.