„FRF cere ceva ilegal. Am transmis spre Parlament aviz de respingere!”

17 nov 2017 1815 afişări Special
„FRF cere ceva ilegal. Am transmis spre Parlament aviz de respingere!” Foto MEDIAFAX

Dan Iliovici, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), şi-a spus punctul de vedere privind iniţiativa legislativă a Federaţiei Române de Fotbal prin care Federaţiile sportive ar trebui să obţină o sumă din pariurile sportive: „Oficiul a transmis aviz de respingere către Guvern, acesta l-a transmis mai departe în Parlament. Opinia noastră este că nu e oportună o asemenea prevedere. Este o suprapunere legislativă pe domeniul nostru de activitate, care intră în contradicţie cu prevedrile legale actuale.

Întrebat dacă FRF are vreo şansă în acest demers şi dacă se poate aproba această cerinţă în Parlament, Iliovici a explicat: „Nu pot spune că nu se poate. Se poate orice. Noi nu suntem de acord şi nu este legal. Nu noi suntem Parlamentul, decizia se ia acolo. A fost creată de curând o subcomisie în cadrul Comisiei de Învăţământ-Sport de la Camera Deputaţilor, care să analizeze şi să asculte toate părţile. Mi-am exprimat şi acolo punctul de vedere, am prezentat argumentele legale împotriva unei astfel de modificări, dar decizia va aparţine parlamentarilor”.

După ce vor fi ascultate toate părţile în subcomisia de la Învăţământ-Sport, propunerea va fi dezbătută în Parlamentul României, cel mai probabil aproape de sfârşitul acestui an sau posibil chiar la începutul lui 2018.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.