Fotbalistul Secret, episodul 3: Cum se comportă un antrenor la un blat

3 iun 2013 8237 afişări Special
Fotbalistul Secret, episodul 3: Cum se comportă un antrenor la un blat

Fotbalistul Secret vorbeşte şi despre presiunea pe care un meci aranjat o pune pe umerii jucătorilor curaţi.

Grupul din vestiar, despre care am povestit în ultimele două episoade, decide totul. Aceşti jucători sunt contactaţi de aranjorii pentru pariuri sau, la rândul lor, caută oameni din conducerea echipelor adverse pentru a-şi propune serviciile. Ei ştiu care sunt meciurile pentru care s-ar plăti bani mulţi.

Şi nimeni nu spune nimic. Nici preşedintele clubului, nici directorul sportiv, nici antrenorul. Dacă ar vorbi, ar recunoaşte că au blatişti în echipă. Iar asta e o lovitură de imagine greu de suportat. Mai bine taci...
Nu am povestit însă despre antrenori şi cum se comportă ei atunci când ştiu că următorul meci este aranjat ca echipa lor să câştige.

Există antrenori - am întâlnit chiar eu un caz - care, atunci când sunt numiţi la o echipă, cer conducerii să le aranjeze trei-patru meciuri până apucă ei să cunoască mai bine lotul.

Când eşti antrenor şi ai în faţă un blat, e obligatoriu să păstrezi aceeaşi linie în comportament. Să nu ieşi în evidenţă. Dar un bun observator, la un blat, îşi poate da seama că gesturile omului de pe bancă nu mai sunt la fel de naturale, nu mai au acelaşi nerv. Sunt gesturi teatrale, un pic forţate.

Vreau să clarific şi un lucru, că mă pufneşte râsul când aud chestia asta. Un antrenor nu poate, niciodată în viaţa asta, să facă singur un blat! Tot spun unii că nu ştiu care antrenor a făcut echipa intenţionat greşit... Sunt nişte prostii!

Dacă ştii că adversarii sunt blat, atunci, obligatoriu, faci şi tactica în funcţie de oamenii pe care îi ai cumpăraţi de la cealaltă echipă. Dar niciodată în vestiar, de faţă cu toată lumea. Iei anumiţi jucători în particular şi le zici. Pentru că ar fi ciudat să apari în vestiar şi să îi zici fundaşului central să urce mai mult cu mingea dacă, de exemplu, în precedentele zece meciuri nu i-ai mai spus aşa ceva. E suspect să îi spui tocmai în al 11-lea! Astea sunt discuţii în particular, în 99,9 % din cazuri.

Cazul antrenorului fricos

Dacă antrenorul e un tip fricos, atunci situaţia devine şi un pic amuzantă. Pentru genul ăsta de tehnician, meciul pe care ştie dinainte că o să îl câştige va fi acela în care o să schimbe ceva la echipă. O să încerce ceva nou. Fie vine cu un junior, fie cu o tactică nouă. Ca să se acopere. Apoi, la conferinţa de presă sau în discuţiile individuale cu diverşi jurnalişti, colegi sau prieteni o să spună «Dom’ne, am încercat ceva nou în seara asta şi ne-a ieşit».

"Tie nu ţi-am spus, eşti un altfel de caracter"

E vrăjeala pe care am întâlnit-o atunci când, la un meci, mi s-a întâmplat să îi bănuiesc pe unii dintre colegi că sunt blat. La pauză am zis că nu mai intru pe teren... Să joace ei! Şi în situaţia asta există două variante: ori îţi recunosc, ori îşi văd de treabă. Depinde cât de important eşti la echipă. De cele mai multe ori, te trag într-un colţ şi îţi spun «Da, noi suntem blat, aşa trebuie să fie, dar am zis să nu îţi spunem, pentru că tu eşti un altfel de caracter». Aşa cum am spus, vrăjeală! Te îmbârligă şi joci în continuare. Şi, la final, tu eşti şi f***t, şi fără bani! Iar ei câştigă!

Mai e un lucru care trebuie spus. Chiar dacă tu nu ai nicio implicare în blat, în momentul în care ai aflat parcă te apasă ceva. La un meci normal, te concentrezi doar să alergi şi să faci astfel încât să ai un joc bun. Tu nu ai nicio vină, dar problema este că, ştiind că va fi blat, ai o presiune în plus. Am întâlnit mulţi jucători care la un blat pe care echipa lor trebuia să îl câştige au fost cei mai slabi de pe teren. Au vrut să facă atât de multe şi nu le-a ieşit nimic. Am cunoscut jucători care ştiau că portarul advers trânteşte meciul şi nu puteau să îi dea gol. Te blochezi psihic!

De asta precizam că ţi se spune cât mai târziu despre un meci aranjat. Ca să nu te afecteze. Ca să fac o paranteză, e ca atunci când te duci la furat. Ţi se pare că toţi se uită la tine. Mingi pe care înainte le greşeai natural, că se mai întâmpla, acum te sperie că te întrebi dacă se prinde cineva. Ştiind că e blat, ţi se pare totul suspect.


Citeşte aici episodul 1 din serialul "Fotbalistul secret!"

Citeşte aici episodul 2 din serialul "Fotbalistul secret!"


Blaturile la pariuri se fac doar rareori pe scor exact. Mai mult se preferă diferenţa de goluri. Scorurile exacte se pariază atunci când ăia 4-5 dintr-o echipă merg ca un Mercedes. Dar pentru asta trebuie timp
Fotbalistul Secret

În general, la scoruri corecte se pariază mai puţini bani. Atunci când ai jucători de la ambele echipe poţi să faci fără emoţii un scor corect. Dacă sunt coordonaţi de aceeaşi reţea, se poate fără probleme
Fotbalistul Secret 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.