"Faptul că am reuşit să îl aducem pe Darren a fost ceva enorm, la cât de popular este el acum!" Provocări, obiective atinse şi planul pentru 2020 la Sports Festival

17 iun 2019 1043 afişări Special
"Faptul că am reuşit să îl aducem pe Darren a fost ceva enorm, la cât de popular este el acum!" Provocări, obiective atinse şi planul pentru 2020 la Sports Festival Parada sportului la Sports Festival
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Sports Festival 2019 a debutat joi cu o super-paradă cu peste 2000 de oameni defilând pe arterele Clujului, de la Operă până la scena amplasată între Sala Polivalentă şi Cluj Arena, locul unde, duminică seară, s-a tras cortina cu un concert marca Irina Rhymes, îmbinând pe parcursul celor patru zile elemente de sport de masă, de iniţiere, sport de performanţă, de business sportiv şi de agrement.

Patrick Ciorcilă, unul dintre fondatorii proiectului care îşi propune promovarea unui stil de viaţă sănătos, dar şi apropierea cât mai mult a oamenilor de fenomenul sportiv, trage linie mulţumit după a doua ediţie de Sports Festival.

"Am plusat foarte mult la partea de festival în sine, nu doar la meciurile demo. Anul trecut a fost pus foarte mult accent pe demonstrative. Brandul era la început, am avut puţin timp să promovăm. Anul acesta, am fost foarte plăcut surprins că lumea a rezonat foarte mult cu partea de festival. A fost exact ceea ce ne-am dorit, să punem accent pe festivalul în sine, pe faptul că am avut 40 de sporturi", spune fostul tenismen, în vârstă de 22 de ani.

9.000 de oameni au privit meciul de tenis demonstrativ susţinut de Simona Halep, Marius Copil, Daniela Hantuchova, Fabio Fognini, Andrei Pavel şi Darren Cahill, sâmbătă, de la ora 18:00, în BT Arena.

150 de oameni au lucrat la organizarea Sports Festival

100 de voluntari au pus umărul la evenimentul desfăşurat în Parcul Central din Cluj, BT Arena şi împrejurimile Cluj Arena

"Conceptul e foarte simplu"

Unul dintre punctele de atracţie ale festivalului a fost reprezentat de turnul de airbag jump, care le-a permis tuturor să încerce adrenalina unui salt în salteaua gonflabilă, de la 16 m.

"Conceptul festivalului e foarte simplu. Intri pe site, te înregistrezi, declari că eşti apt medical, primeşti o brăţară şi participi gratuit. Acest concept e unic în lume. Multe personalităţi ne-au vizitat, Ciprian Marica, Camelia Potec, Cătălina Ponor, pe lângă Halep şi Cahill. Meciul de tenis a fost exact cum ne-am dorit noi, peste aşteptări", spune Patrick Ciorcilă.

Sports Talks şi MasterClass by Darren Cahill, business şi sport mână în mână

"Faptul că am reuşit să îl aducem pe Darren a fost ceva enorm, la cât de popular este el acum. Am pus domeniul de business, alături de cel de sport, pentru că nu în fiecare zi te poţi întâlni cu asta. Şi oamenii de afaceri sunt interesaţi să afle ceva de la nişte sportivi foarte mari".

MasterClass-ul a avut un public-target clar, accesul fiind făcut pe bază de invitaţii - antrenori, sportivi, preşedinţi de federaţii, preşedinţi de cluburi, oameni deja implicaţi în fenomenul sportiv, care au avut prilejul de a interacţiona cu antrenorul care a dus trei sportivi pe primul loc în tenis, în contexte diferite: Lleyton Hewitt (cel mai tânăr #1 ATP), Andre Agassi (cel mai vârstnic #1 ATP) şi Simona Halep (marcând tranziţia spre WTA).

Festivalul a avut un buget de peste un milion de dolari, cu investiţii ridicate la nivel de infrastructură şi elemente de festival exterioare demonstrativelor. Organizatorii vorbesc despre o creştere de 20% faţă de bugetul din 2018. "Ne-a surprins plăcut faptul că nişte campioni precum Ciprian Maric sunt atât de dispuşi să vină şi să stea cu noi trei zile. Ciprian a şi alergat, duminică, crossul de 5 km, a dat premiile. I-a plăcut şi s-a simţit ca în vacanţă", punctează Patrick Ciorcilă.


Imaginea zilei de duminică la Sports Festival vine de la show-ul ecvestru.

Provocarea cea mai mare la Sports Festival 2019

"Să găsim înlocuitoare pentru Flavia Pennetta, cea care ar fi trebuit iniţial să joace alături de soţul ei, Fabio Fognini. Am fost surprinşi. Ştiam că ea nu va mai activa în WTA, ea a spus însă, recent, că ar fi dorit să se reapuce. Reluase antrenamentele cu ţinta Wimbledon, dar s-a accidentat şi a trebuit să se opereze. A fost o provocare, într-un timp foarte scurt, să găsim o înlocuitoare de nivelul ei.

Am ajuns la Daniela Hatuchova, din vorbă în vorbă, prin contactele lui Fabio. Am discutat cu impresarul lui, ne-a făcut nişte sugestii. Am avut pe masă 7-8 nume, care au picat însă pentru că jucătoarele erau înscrise la Eastbourne şi la turneele pregătitoare pentru Wimbledon, iar regulamentul WTA nu-ţi permite ca, dacă renunţi la un turneu la care eşti înscris, să joci demonstrativ. Dacă renunţi, te retragi şi participi la demonstrativ, sunt amenzi de 100.000 de dolari. Hantuchova, retrasă, nu a avut această problemă, arată foarte bine şi este la acelaşi nivel cu Flavia, dacă nu chiar peste. Eu am avut mari emoţii acolo, dar mă bucur că am păstrat ştacheta sus", spune Patrick Ciorcilă.

Planurile Sports Festival pentru 2020 încep de la echipă

Clujul este un adevărat fief al festivalurilor, de la Festivalul Internaţional de Film, la Untold, Electric Castle şi zeci de alte evenimente speciale de acelaşi tip, dar cu mai puţină notorietate.

"Trebuie să progresăm, suntem abia la a doua ediţie. Ne uităm, de exemplu, la TIFF, care este la a 18-a ediţie şi este un eveniment enorm. Ştim deja că şi la anul festivalul va fi tot în iunie, începem, ca echipă, să facem planuri. Sper să reuşim să facem totul mult mai din timp şi să fie mai mulţi oameni în echipă care să aibă sarcini mai bine conturate. Echipa de acum este minunată, avem oameni foarte buni, competenţi în fiecare departament, dar suntem la început şi noi ajungem să facem mai multe lucruri, extra, ceea ce e greu. Evident, aşa e un business la început, dar ne propunem să plusăm la capitolul acesta, de resurse umane şi suntem ok", trage linie Patrick Ciorcilă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.