Decarii României joacă în ţările arabe! Vreţi să ne calificăm la Euro? Florin Caramavrov: "Un vagabond al propriei vieţi, ca Gheorghe Dinică"

6 feb 2019 2538 afişări Special
Decarii României joacă în ţările arabe! Vreţi să ne calificăm la Euro? Florin Caramavrov: "Un vagabond al propriei vieţi, ca Gheorghe Dinică" ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Decarii României, practic cei mai tehnici jucători convocaţi în ultimii ani la lotul naţional de seniori, au ajuns în ţările arabe. Vorbim despre Budescu şi Stanciu.

Iar noi vrem să ne calificăm la Euro. Zic să ne luăm adio, fotbalul românesc scade în valoare de la an la an, nu mai ajungem în grupele cupelor europene, la turneele finale doar visăm.

Mai lăsaţi-mă cu prostiile astea, că a crescut extraordinar de mult campionatul din Arabia Saudită sau cel din Emirate, e diferenţă mare în continuare, ai noştri se duc acolo pentru bani şi atât! Practic, nu te mai interesează fotbalul de performanţă, mergi doar să câştigi milioane, nu te mai gândeşti la cariera ta fotbalistică, aştepţi să vină ziua de salariu, s-a terminat cu ascensiunea ta spre un campionat puternic. Şi mă refer şi la Budescu, şi la Stanciu, şi la Mitriţă.

Pe Budescu l-am înţeles, el este mai boem, nu îi place să fie deranjat de occidentali, poate prea riguroşi cu programul, cu antrenamentele, cu imaginea. Budi şi-a asumat rolul lui, în afara reflectoarelor din ţările dezvoltate fotbalistic, mai dă un gol de la vestiare, mai unul din afara terenului, e un artist, un vagabond al propriei vieţi, ca Gheorghe Dinică.

Dar pe Stanciu? Numărul 10 al naţionalei, plecat la Anderlecht pentru a merge mai departe, spre Spania sau Italia. Câştiga destul de bine, nu mai era ca la FCSB, cu zecile de mii de euro, trecuse la un alt nivel. Şi pac, la Al Ahli! Ce mai contează naţionala? Ce mai contează cariera, viitorul, gândul de a juca într-o echipă cu mari fotbalişti?

Ne-am dus, ne-au plecat toţi decarii, până şi de Băluţă nu se mai aude mare lucru. Şi peste toţi, se mai transferă şi Mitriţă la americani, unde se joacă fotbal cu casca pe faţă şi cu pantaloni mulaţi, trei-sferturi!
 
Vin bani, vin bani, dar ce facem cu ei? Reinvestim măcar o parte sau nu?

Vin bani, dar s-a terminat cu naţionala. E un alt ritm şi în America, şi în Emirate, chiar şi în Cehia – nu văd un progres pentru cei care s-au vândut acolo. Când vor veni băieţii ăştia să joace contra Spaniei, Suediei, Norvegiei, toate cu fotbalişti în marile campionate ale Europei, îşi vor da seama cât de mici au ajuns.

Dacă de la Stanciu, Budescu, Mitriţă şi alţii ca ei ne-am cam luat adio, mai avem speranţe când ne gândim la Răzvan Marin, un tip cerebral, la Tudor Băluţă, care deschide drumul transferurilor în Anglia, la Ianis Hagi, pe care îl dorim de asemenea într-un campionat puternic. Şi poate mai vin din urmă câţiva băieţi de la tineret.

Mai ajungem la Euro? Şansele sunt mici, mici de tot.

.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.