Cazul românilor care au arbitrat incognito amicale ale echipelor din Liga 1 ia amploare! Prins cu minciuna: imaginea care dovedeşte prezenţa unui arbitru în Antalya la un alt meci suspect, despre care ProSport scria încă din 2012

1 feb 2017 2752 afişări Special
Cazul românilor care au arbitrat incognito amicale ale echipelor din Liga 1 ia amploare! Prins cu minciuna: imaginea care dovedeşte prezenţa unui arbitru în Antalya la un alt meci suspect, despre care ProSport scria încă din 2012

Scandalul arbitrilor româini care au condus incognito meciuri ale echipelor din Liga 1 în cantonamentele din Cipru şi Antalya, fiind prezentaţi drept arbitri străini, ia amploare. Meciurile conduse de aceştia sunt suspecte că ar fi fost aranjate pentru pariuri şi nu mai puţin de opt arbitri români sunt implicaţi în acest scandal, conform unei investigaţii GSP.

  • Mai mulţi arbitri români şi-au schimbat identitatea şi s-au dat drept bulgari sau sloveni pentru a arbitra meciuri amicale ale echipelor din Liga 1 în Antalya şi Cipru, luând câteva decizii care ridică mari semne de întrebare (DETALII AICI).

Primarul cu fanion, prins cu minciuna
Primarul PNL al comunei Dărmăneşti, Valentin Mihalache, este unul dintre arbitri prezenţi în Antalya în această iarnă, fiind tuşier la partida Pandurii - Krîlia Sovetov, scor 2-2, într-o brigadă din care au mai făcut parte alţi doi români, Cristian Catană şi Costinel Neagu.

Deşi Mihalache a negat pentru sursa citată că în trecut ar mai fi arbitrat alte meciuri amicale în Antalya, numele acestuia se leagă şi de cazul "Blaturi la Voinţa", despre care ProSport a scris pe larg în 2012. Atunci, mijlocaşul Marius Postolache, retras între timp din activitate, mărturisea că a simţit că partida Voinţa Sibiu - Cracovia Krakow, scor 0-3, nu s-a jucat corect şi chiar a refuzat să mai joace, fiind schimat după doar 5 minute deşi nu avea nicio problemă fizică.

"Aşa e. Am ieşit, deşi nu eram accidentat. Nu am vrut să joc într-o piesă de teatru. Nu pot să spun mai multe", Marius Postolache, jucător Voinţa Sibiu în februarie 2012

Mihalache spune că nu a mai abitrat în Antalya, dar a fost  fotografiat în 2012 la meciul suspect al Voinţei Sibiu
În mod spectaculos, la cinci ani distanţă de la partida respectivă, Postolache l-a identificat într-o imagine surprinsă atunci pe tuşierul Valentin Mihalache, care într-un interviu publicat de Gazeta Sporturilor în această săptămână negase ferm că ar mai fi arbitrat în Antalya în trecut.

“Mi se părea cunoscut. Acum, ştiu de unde. E şoferul de TIR de acum 5 ani. Eram în restaurantul hotelului, în Antalya, în 2012, voiam să mănânc o omletă. M-am uitat fix la el şi mi-au rămas în minte ochii ăştia albaştri. Sunt neobişnuiţi. Da, arbitrii meciurilor au stat în hotel cu noi", a declarat Postolache acum pentru sursa citată.


Imaginea din stânga e surprinsă în acest an, la partida Pandurii - Krîlia Sovetov 2-2. Imaginea din dreapta a fost surprinsă în 2012, la meciul Voinţa Sibiu - Cracovia Krakow 0-3. În mod evident, Mihalache apare în ambele cadre

Cine sunt arbitrii români care au condus meciuri incognito în Antalya

  • Cristian Catană
  • Dan Petre
  • Laurenţiu Nicolae
  • Cristian Grigoraşcu
  • Valentin Mihalache
  • Costinel Neagu
  • Septimi Burtescu
  • Răzvan Nedelcu


FRF a demarat o anchetă. Reacţia lui Mureşan când a aflat

La scurt timp după apariţia informaţiilor în presă, FRF a anunţat demararea unei anchete şi faptul că arbitrii implicaţi vor fi reţinuţi de la delegări până la clarificarea situaţiei.

Printre partidele conduse de arbitri români se numără meciurile CFR Cluj - FC Ufa (Rusia), scor 2-0, şi Astra - Pogoń Szczecin, scor 1-3 (VEZI VIDEO). În ambele partide au fost dictate lovituri de la 11 metri fără să existe vreo infracţiune evidentă, iar jucătorii echipelor au ratat intenţionat penalty-urile.

La ProSport LIVE, preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a oferit detalii incredibile despre modul în care s-a acordat penalty în meciul cu Ufa, precizând că ardelenilor li s-a spus că arbitrii partidei sunt din Slovenia.

"Am rămas perplex când am aflat că acea brigadă de sloveni şi de bulgari era, de fapt, de români! Am avut o reacţie de uimire, de uluire. Ne-au arbitrat foarte rău şi schimbător. Mai întâi în favoarea echipei adverse, apoi pentru noi, ne-au dat penalty. Ne gândeam cum să-l înjurăm în engleză.

De la început mi s-a părut suspect, dar vă mai spun un amănunt. Un arbitruun arbitru sloven era la tuşă în primul meci, cu UFA, iar apoi era la centru, în meciul cu echipa din Ungaria. Dar noi nu ne-am dat seama, pentru că arbitrii au venit foarte târziu la meci. Au intrat în vestiarul lor fără să vorbească cu nimeni de la noi. Au intrat direct pe teren. Erau foarte tăcuţi, nu prea vorbeau şi au arbitrat cum au arbirat.

Oricum, eu şi după al doilea meci am declarat la final că arbitrajul mi s-a părut suspect şi că parcă ar fi jucat la pariuri. Am avut o senzaţie că ceva e incorect şi se pare că se confirmă.

Nu-mi venea să cred când am aflat că sunt români! Dar se pare că totul e posibil. Am 15 ani de când sunt preşedinte la CFR şi am văzut multe. Credeam că le ştiu pe toate, dar se pare că nici nu am văzut tot şi nici nu le ştiu pe toate.

În ambele partide s-a întâmplat să ni se dea penalty. În primul meci chiar a ratat Nascimento şi s-a repetat pentru că un antrenor era era în teren, protesta. Un jucător i-a atras atenţia arbitrului şi s-a repetat. Să zicem că acolo era justificat. Şi a fost şi o tragere la Bud. A avut deci acoperire şi la penalty şi la repetare.

Dar în al doilea meci, cu echipa din Ungaria, a fost un penalty la care toţi jucătorii au rămas uluiţi. Portarul a respins mingea cu mâna şi a dictat henţ, ne-a dat nouă mingea. Şi jucătorii noştri, împreună cu antrenorii, se uitau către noi şi voiau să nu dea gol. Deşi nu e fair-play în fotbal să faci chestii din astea, i-am înţeles pe jucători. Meciul s-a jucat pe bune, noi am jucat implicaţi şi ne aşteaptă meciul cu Steaua. Şi nu au dat gol, efectiv nu au vrut. Cum s-a întâmplat şi la Astra. Au simţit că ceva nu e în regulă", a declarat Iuliu Mureşan la ProSport LIVE.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.