Cauţiune de 200.000 de lei pentru Penescu!

26 mai 2009 11 afişări Special
Cauţiune de 200.000 de lei pentru Penescu! Cauţiuni de 200.000 de lei pentru Penescu şi de câte 15.000 de lei pentru Constantin şi Făcăleaţă

Magistraţii Tribunalului Argeş au fixat la 200.000 de lei cauţiunea în cazul finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, şi la 15.000 de lei cauţiunea pentru preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi pentru directorul Pic, Liviu Făcăleaţă, informează MEDIAFAX.

Tribunalul Argeş a fixat, marţi, sumele pe care Penescu, Făcăleaţă şi Constantin trebuie să le plătească şi data la care vor fi judecate cererile acestora de eliberare pe cauţiune.

Astfel, Cornel Penescu va trebui să achite 200.000 de lei, iar Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă vor trebui să depună la instanţă câte 15.000 de lei.

Cererile de eliberare pe cauţiune ale lui Penescu şi Făcăleaţă vor fi judecate de magistraţii Tribunalului Argeş miercuri la ora 10.30, iar cea a lui Gheorghe Constantin vineri la ora 10.30.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Tribunalul Argeş a decis să nu le mai prelungească mandatele de arestare, dar procurorii DNA au făcut recurs, iar Curtea de Apel Piteşti a admis recursul, astfel că aceştia au rămas în arest pentru cel puţin 30 de zile.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.