Anunţ de ultim moment! Elena Udrea va fi eliberată în doar câteva ore: avocatul i-a convins pe procurori

20 dec 2018 5538 afişări Special
Anunţ de ultim moment! Elena Udrea va fi eliberată în doar câteva ore: avocatul i-a convins pe procurori

Fostul ministru al turismului şi dezvoltării regionale, Elena Udrea, urmează să fie pus în libertate, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea pedepsei în dosarul „Gala Bute”. Astfel, Elena Udrea va fi liberă până la souţionarea efectivă a contestaţiei.

  • Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, în cazul „Gala Bute”.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a fost cel care a cerut eliberarea, iar mutarea i-a reuşit, anunţă Libertatea.

Procurorul DNA prezent în sala de judecată, Marius Vartic, a fost de acord cu cererea avocatului şi a susţinut că suspendă executarea pedepsei până la soluţionarea contestaţiei în anulare precizând că nu credea că „va asista la un prohod al îngropării completului de 5”, susţine Libertatea.

„Elena Udrea se află în Costa Rica în vederea extrădării. Domnia sa se află într-o situaţie absolut deosebită. De mai bine de două luni este departe de copil, îşi hrăneşte fetiţa prin interpuşi, vin persoane să îi recolteze hrana pentru copil. Până când o instanţă compusă în mod legal nu se va pronunţa asupra situaţiei sale juridice, e ilegal şi inuman să execute o pedeapsă pronunţată de o instanţă necompusă potrivit legii. Vă rog să aveţi în vedere că ne apropiem de Sfintele Sărbători. Suntem obositi dupa un an de muncă, ne dorim să petrecem în apropierea familei. Gândiţi-vă ca dacă nu pronunţaţi o hotărâre dreaptă, va rămâne încarcerată departe de fiica ei. Vă rog să dispuneţi deliberarea cât mai rapidă, vă rog pentru ca aceste sărbători ne pun în imposibiliatea de a pune în practică suspendarea executării”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, în faţa instanţei.

Iar decizia vine după ce Elena Udrea şi Alina Bica au primit, miercuri, o veste cum nu se poate mai bună: ar putea obţine, totuşi, azil politic în Costa Rica, după ce s-ar fi descoperit "vicii serioase" în respingerea primei cereri pe care au înaintat-o. Iar ştirea vine la o zi după ce fostul ministru a aflat că ANAF nu-i pune sechestru pe avere.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.