ANCHETĂ | Marius Negrea, marele campion la patinaj, a plâns la dărâmarea tribunei Tractorul. ”Toate oraşele mari au câte ceva, aeroport, stadioane moderne, săli polivalente. Braşovul a ajuns un oraş de cârciumi şi hoteluri” | Episodul 6

21 aug 2019 1613 afişări Special
ANCHETĂ | Marius Negrea, marele campion la patinaj, a plâns la dărâmarea tribunei Tractorul. ”Toate oraşele mari au câte ceva, aeroport, stadioane moderne, săli polivalente. Braşovul a ajuns un oraş de cârciumi şi hoteluri” | Episodul 6

Marius Negrea, fostul mare patinator al României şi actualul antrenor al Juliei Sauter (a terminat la începutul acestui an pe locul 14 în finala Campionatelor Europene de patinaj artistic de la Minsk, Belarus), a vorbit despre desfiinţarea Complexului Sportiv Tractotul într-un interviu acordat pentru Monitorul Exprex.

Marius Negrea regretă că bazele sportive din oraş au fost desfiinţate şi în locul lor nu s-a ridicat încă nimic. Fost sportiv la clubul Tractorul, antrenorul este pur şi simplu şocat de dispariţia bazei sportive de care îl leagă o mulţime de amintiri.

Marius Negrea a ajuns să practice de mic patinajul la rugămintea unui antrenor de la clubul Tractorul Braşov care avea nevoie de sportivi legitimaţi la secţia de patinaj. „Mi-a plăcut fotbalul de mic, dar nu am avut şansa să-l practic. Un antrenor de la secţia de patinaj, prieten bun cu ai mei, a spus că are nevoie de băieţi la patinaj. Aşa am ajuns la acest sport. Când am câştigat primul titlu naţional la juniori abia atunci a început să mă atragă patinajul. Am fost de multe ori copil de mingi la meciurile de fotbal. Am plâns când s-a demolat tribuna de la Stadionul Tractorul. Am luat o cărămidă acasă, aşa să am o amintire. Sunt foarte trist. Am fost sportivul clubului Tractorul 20 de ani, după care încă 10 ani am fost antrenor la clubul meu de suflet. A fost demolat şi Stadionul Municipal! Este incredibil! Toate oraşele mari au câte ceva, au aeroport, au stadioane moderne, au săli polivalente, iar noi, la Braşov, avem un oraş de pensiuni, de cârciumi şi hoteluri!“, a susţinut Marius Negrea în interviul acordat.

Marius Negrea (54 de ani) a participat la ediţiile din 1992 şi 1994 ale Jocurilor Olimpice de Iarnă. După retragere a devenit antrenor, pregătind cele mai importante nume din patinajul românesc, printre care Gheorghe Chiper, Adrian Matei, Roxana Luca şi Julia Sauter.

CITEŞTE ŞI: Interviu cu personajul cheie din „afacerea Tractorul”. Cine a dărâmat sala de jocuri şi a făcut supermarket în loc? ”Am fost 7 ani chiriaş acolo”. 7.000 de metri pătraţi ai sportului s-au evaporat! Episodul 5

iNTERVIU realizat de Adi Marica

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.