FOTO | Halep va intra în casele românilor! O primărie a lansat cărţi poştale cu liderul WTA

20 dec 2017 536 afişări Sport Life
FOTO | Halep va intra în casele românilor! O primărie a lansat cărţi poştale cu liderul WTA
GALERIE (17 de imagini) VEZI GALERIA
  • Simona Halep este cetăţean de onoare al oraşului Buşteni, iar oficialii localităţi i-au făcut o surpriză sportivei înaintea sărbătorilor de iarnă. Primăria din localitate a lansat pe piaţă o serie de cărţi poştale cu imaginea Simonei.
  • Primăria Buşteni a lansat, deocamdată, un număr de 500 de cărţi poştale dedicate Simonei Halep! Jucătoarea de tenis a cumpărat 200 de exemplare, cu promisiunea că le va dărui oamenilor cu care se va întâlni la turnee, în diferite colţuri ale lumii.
  • Simona a primit cărţile poştale la Bucureşti, pentru că programul nu i-a permis să facă deplasarea în staţiunea al cărei cetăţean de onoare a devenit în anul 2014. Un cor de copii din Buşteni a venit să o colinde pe Halep la evenimentul organizat marţi.

 

Evenimentul în cinstea Simonei Halep a avut loc marţi seară şi a fost organizat de primăria Buşteni la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului. În prezenţa senatorului Emanoil Savin, cel care a declarat-o pe Simona Halep “Cetăţean de Onoare” al oraşului Buşteni, în februarie 2014, a ministrului Marius Alexandru Dunca, a preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi a primarului oraşului Buşteni, Irinel Ghiţă, numărul 1 mondial WTA - Simona Halep, a intrat şi în istoria… filateliei româneşti!

Astfel, cu ocazia câştigării trofeului de lider mondial la finalul anului 2017, Primăria Buşteni, Fundaţia Culturală Bartoc, Asociaţia Filateliştilor din Bucureşti şi operatorul naţional de servicii poştale - Poşta Română au realizat o ştampilă poştală ocazională şi o ilustrată dedicată acestui eveniment.

Ştampila conţine inscripţia ”NUMĂRUL 1 MONDIAL ÎN CLASAMENTUL WTA DIN 2017”.   

Cartea poştală o prezintă pe Simona Halep alături de globul pământesc, pe care e figurată Republica Populară Chineză, acolo unde, la Beijing, la 7 octombrie, a ajuns în postura de lider mondial.

Ştampila a fost folosită exclusiv în ziua de 19 decembrie 2017, la Oficiul Poştal din Buşteni, cu aprobarea Poştei Române şi a fost aplicată pe toată corespondenţa care a trecut prin Oficiul Poştal Buşteni în ziua de 19 decembrie.

Pe verso ilustratei, textul ”SIMONA HALEP, CETĂŢEAN DE ONOARE AL ORAŞULUI BUŞTENI, A DEVENIT LA 7 OCTOMBRIE 2017, LA BEIJING, LIDER AL TENISULUI MONDIAL” este tipărit pe o imagine a oraşului Buşteni. Cărţile poştale pot fi considerate o raritate, râvnită, deja de colecţionari, pentru că s-au tipărit doar 500 de exemplare.

O parte din aceste ilustrate au fost oferite celor prezenţi de Simona Halep, care a venit la eveniment însoţită de tatăl ei, tenismena luând mai multe astfel de cărţi poştale pentru a le oferi în tuneul asiatic pe care îl începe peste câteva zile, această festivitate marcând, într-un fel şi “finalul de vacanţă” pentru Sportiva anului în România.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.