Luni, la 10:00, pe www.prosport.ro: Fotbalistul Secret face dezvăluiri din culisele fotbalului românesc!

19 mai 2013 4565 afişări Fotbalistul secret
Luni, la 10:00, pe www.prosport.ro: Fotbalistul Secret face dezvăluiri din culisele fotbalului românesc!

Acest serial este o provocare pentru reporterii ProSport. Ziarul britanic The Guardian găzduieşte de la începutul lui 2011 o rubrică de succes intitulată “The Secret Footballer” în care, aşa cum sugerează şi titlul, un jucător dezvăluie latura mai puţin cunoscută a fotbalului din Anglia. Dar realitatea noastră are foarte puţine lucruri în comun cu cea a englezilor şi, tocmai din acest motiv, am vrut să vedem dacă există măcar un jucător român care să îşi dorească să vorbească, fie şi sub protecţia anonimatului, despre subiectele sensibile din fotbalul nostru. 

După luni de căutări a apărut “Fotbalistul Secret”. De luni, el scrie în ProSport. Îi vom proteja identitatea. Informaţiile şi vorbele îi aparţin însă 100%. Până la primul episod, cel mai bine să-l lăsăm chiar pe el să se prezinte.

Eu sunt Fotbalistul Secret

Fotbalul nu e aşa cum mi-l imaginam când eram mic. Am crescut şi am ajuns să realizez că sportul ăsta e, de fapt, un şir nesfârşit de compromisuri pe care eşti obligat să le faci ca să supravieţuieşti în sistem. Sunt lucruri care mă macină de mult timp, sunt greşeli pe care le-am făcut şi din care aş vrea ca alţii să înveţe. Dacă se poate...

Pentru mine cred că e prea târziu.

Ştiu cum e să îmbraci tricoul echipei naţionale, să joci în cele mai importante derby-uri ale campionatului sau să stai în anonimat la o echipă de mijlocul clasamentului.

Voi vorbi despre subiectele delicate ale acestui sport, pentru ca oamenii să vadă care este, de fapt, realitatea. Pentru că viaţa de fotbalist nu înseamnă doar bani, maşini, femei şi petreceri. Trebuie să înduri multe. Şi faci asta doar ca să rezişti.

Voi vorbi, printre altele, despre meciurile aranjate, boala fără leac a fotbalului. Am jucat în multe, n-are rost să neg. Niciodată însă nu am trântit de unul singur un meci. Am avut ocazia s-o fac…

Amintirea acelui moment o să mă urmărească toată viaţa. Înaintea unei partide cu o echipă mare din campionat, am ţinut banii acasă până cu două ore înainte de joc. Noaptea de dinainte n-am dormit-o. M-am răsucit pe toate părţile şi m-a prins dimineaţa uitându-mă pe tavan. Am refuzat, n-am putut să o fac. Iar la meci... din fericire, am fost cel mai bun de pe teren.

Nu sunt perfect şi nici nu vreau să pretind că aş fi. Iar lucrurile pe care le voi povesti, sunt cele pe care le-am trăit în teren şi pe care le-am văzut. Nimic altceva. Bun venit în lumea mea.

EPISODUL 1 - Cum te simţi când eşti doar o umbră! Dezvăluiri fără precedent despre blaturi. Fotbalistul Secret: "Am participat la meciuri aranjate"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.