Bilanţul ”victimelor” după primele două zile de ”Alergat Taurii” la Pamplona. Sărbătoarea anuală a curselor de tauri se desfăşoară timp de 8 zile consecutiv, în fiecare dimineaţă

9 iul 2018 2984 afişări Comentează şi tu Sport Life
Bilanţul ”victimelor” după primele două zile de ”Alergat Taurii” la Pamplona. Sărbătoarea anuală a curselor de tauri se desfăşoară timp de 8 zile consecutiv, în fiecare dimineaţă

Cel puţin 9 oameni au fost răniţi în primele două zile ale cunoscutei sărbătoare spaniole ”Alergatul Taurilor”, care se desfăşoară tradiţional în Pamplona, în prima jumătate a lunii iulie în fiecare an.

Festivalul de coride, baluri şi concerte se desfăşoară în perioada 6-14 iulie, iar ”Encierro” – aşa cum este cunoscut ”Alegartul Taurilor” – a început o zi mai târziu. Activitatea se repetă timp de 8 zile consecutiv în fiecare dimineaţă, la ora 8:00, iar participanţii trebuie să se îmbrace în alb cu eşarfă roşie la gât.

Crucea Roşie a anunţat că nouă participanţi au fost transportaţi deja la spital după primele două zile de curse. O persoană a fost agresată în ziua de deschidere şi aproape 100 de persoane au primit asistenţă medicală în weekend-ul recent încheiat. După cum a informat CNN, accidentele sunt frecvente în timpul alergărilor de tauri, iar de-a lungul istoriei au murit nu mai puţin de 15 oameni.

RUNNING OF THE BULLS: Four people are hospitalized Saturday after the first running of the bulls of this year's San Fermin festival in the Spanish city of Pamplona. Overnight rain made the route more slippery than usual. https://t.co/08aXsYrmPt pic.twitter.com/8ggS6rvkbM

Cursele de tauri se desfăşoară pe o distanţă de 825 de metri, iar traseul trece prin Centrul Istoric Pamplona, străzile fiind pavate.

Sărbătoarea se desfăşoară în memoria Sfântului Fermin, care patronează Pamplona şi Navarra, iar în această perioadă numărul turiştilor se apropie de 1 milion.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.