(P) Cât de rentabil este să pariezi contra favoriţilor după meciuri din cupele europene?

9 ian 2019 1357 afişări
(P) Cât de rentabil este să pariezi contra favoriţilor după meciuri din cupele europene? 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/9906/17833038/2/sevilla.jpg

De câte ori nu te-au avertizat alţi parior cu privire la faptul că nu este o idee deloc bună să mizezi pe favoritele care au meci în campionat la numai două-trei zile după ce au jucat o partidă în cupele europene, fie că este vorba de Liga Campionilor sau de Europa League? Ei bine, cine şi-a dat interesul să studieze îndeaproape acest subiect cu siguranţă a descoperit câteva lucruri interesante şi utile.

În continuare îţi vom prezenta câteva dintre cele mai comune situaţii şi câteva indicaţii care te vor ajuta să iei decizii mai bune atunci când analizezi meciurile echipelor implicate în cupele europene.

Echipele care joacă în Europa League

 

Preţul pus de către fiecare echipă pe competiţie şi pe un anume meci trebuie identificat neapărat pentru a putea paria, însă acest lucru nu este de fiecare dată extrem de simplu. Europa League este o competiţie care a mai câştigat ceva popularitate din 2009 încoace, atunci când i-a fost schimbat numele şi formatul. Fosta Cupă UEFA a primit şi un buget ceva mai ridicat decât în trecut, însă discrepanţă între Liga Campionilor şi Europa League a rămas tot una destul de mare.

Interesant este că această nouă faţă a competiţiei a venit într-un moment în care mafia pariurilor a început să fie depistată şi expusă. Sute de meciuri au fost şi sunt suspectate şi investigate. De aceea, multă lume consideră că Liga Europa este o competiţie plină de meciuri aranjate.

Ştim bine că echipele din Spania pun preţ pe această competiţie, însă nu toate formaţiile. De altfel, Sevilla a câştigat această competiţie de 6 ori de la începutul anilor 2000 şi până încoace, reuşind chiar 3 triumfuri consecutive în 2014, 2015 şi 2016. Printre câştigătoarele competiţiei din aceeaşi perioadă le menţionăm şi pe Valencia (2004), Atletico Madrid (2010 şi 2018), precum şi cele două finale disputate între echipe din Spania: (Sevilla – Espanyol 2007, respectiv Atletico Madrid – Athletic Bilbao, finală disputată la Bucureşti în 2012).

Echipele din Italia, Germania şi Anglia nu prea pun mare preţ pe această întrecere, cu câteva excepţii însă. Câştigătoarea competiţiei a primit dreptul de a participa în sezonul următor în Liga Campionilor atunci când Cupa UEFA a devenit Europa League, fapt pentru care anumite formaţii din aceste ţări au încercat să profite de acel paragraf de regulament pentru a ajunge la „masa bogaţilor”. Două exemple în acest sens sunt reuşitele celor de la Chelsea în 2013 şi a celor de la Manchester United în 2017.

În altă ordine de idei, există formaţii care vin din campionate care sunt aproape de final în momentul în care acestea participă în faza grupelor Europa League. Un exemplu în acest sens este campionatul Norvegiei, Eliteserien, care se încheie la finalul lunii noiembrie. În astfel de situaţii, dacă o echipă este implicată în lupta pentru titlu este posibil să sacrifice anumite meciuri sau chiar întreaga campanie de Europa League.

De aceea, este obligatoriu să te interesezi exact de obiectivele echipelor, să încerci să studiezi obiceiurile, metodele, strategiile şi limbajul antrenorilor respectivelor formaţii pentru a putea înţelege ce vor avea de gând de la meci la meci. Totodată, nu uita că antrenorul trebuie să respecte şi obiectivele impuse de către conducere şi trebuie să-i mulţumească şi pe fani, aşa că şi aceste lucruri contează. Cu cât ai mai multe date, cu atât vei fii mai aproape de adevăr.

Echipele care joacă în Liga Campionilor

Meciurile din Liga Campionilor sunt mult mai importante decât cele din Europa League, astfel încât aici avem parte de abordări mult mai clare şi vizibile din partea cluburilor. Din acest motiv, meciurile din Liga Campionilor apar foarte des pe biletul zilei de pe PariuriX.com.

Totuşi, în cazul formaţiilor care joacă în Champions League, pariorii trebuie să fie mai ales atenţie la meciurile pe care aceste formaţii le dispută în campionat, înainte cu câteva zile de meciurile din Europa.

Antrenorii echipelor care au şanse la calificare vor sacrifica de multe ori meciurile premergătoare din campionat pentru a alinia un „prim 11” proaspăt în cea mai importantă competiţie inter-cluburi de pe planetă.

Atenţie însă la ultimele 2-3 meciuri din grupă, pentru că acolo pot apărea situaţii de non-combat. Să ne amintim de totalul dezinteres arătat de cei de la Manchester United în 2012, atunci când au înfruntat-o pe CFR Cluj pe Old Trafford. Şi lista exemplelor poate continua, însă mesajul rămâne acelaşi.

Un alt aspect interesant este cel al cotelor. În anumite situaţii, acestea sunt departe de a releva adevăratele probabilităţile ale unei partide din cupele europene. Nu te lăsa păcălit de cote. Cel mai indicat este să nu te uiţi la cotele oferite până când nu ai analizat partida cu pricina, pentru că nu de puţine ori vei fi surprins de ceea ce întâlneşti, însă dacă priveşti prima dată cotele, există un risc mare să fii influenţat de către acestea şi să priveşti lucrurile într-o manieră deformată.

Aşadar, dacă vrei să profiţi de pe urma echipelor implicate în Liga Campionilor şi Europa League, nu ai decât să începi să monitorizezi cu atenţie aceste formaţii şi să laşi deoparte orice prejudecăţi. Ia fiecare caz în parte „la puricat” şi nu te lua după mituri şi legende urbane. Succes!

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.