EXCLUSIV | Rădoi şi Contra se vor bate pentru el! Un alt pariu lansat în direct la ProSport Live: "Are maturitate, e implicat total. Nici nu-ţi dai seama care e piciorul de bază"

24 nov 2018 5937 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Rădoi şi Contra se vor bate pentru el! Un alt pariu lansat în direct la ProSport Live: "Are maturitate, e implicat total. Nici nu-ţi dai seama care e piciorul de bază" ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ianis Hagi este pionul principal la echipa de tineret. Acasta a fost opinia UEFA la tragerea la sorţi pentru aflarea grupelor Campionatului European de la anul, dar şi a lui Adrian Iencsi. Fostul fundaş e de părere că Hagi jr. a ajuns la un nivel incredibil, fiind un adevărat lider al selecţionatei lui Rădoi.

Mai mult, Iencsi crede că Ianis l-a depăşit deja pe tatăl său, iar în viitor va deveni in fotbalist important şi la seniori. ”Ianis a căpătat o maturitate incredibilă. A venit în campionat, la Viitorul, şi a reuşit să facă diferenţa. La tineret, el este motorul echipei. S-a văzut lipsa lui în amicalul cu Belgia. Eu îl văd un om de bază la echipa de seniori în viitor. E tânăr, dar are maturitate, comunică, e implicat total şi pe mine mă surprinde plăcut.

Mai sunt şi alţi fotbalişti. Mai e şi Moruţan, mai e şi Man, mai e şi Coman, dar ei nu au constanţă. Ianis a avut o perioadă mai puţin fastă, dar merge pe aceeaşi linie acum. Are continuitate. Românii suferă la mentalitate, dar la el e altceva. Noi jucăm un meci foarte bun, iar după facem 15 etape proaste. El are o mentalitae de învingător, vrea să se întreacă.

Mai are şi presiunea oamenilor, care îl compară cu tatăl său. E de apreciat şi din acest punt de vedere că face faţă. A făcut diferenţa, reuşeşte şi cred că e un jucător mult mai tehnic decât Gică, dar nu are forţa lui. Nu ştiu dacă mai are ceva în plus, pentru că şi Gică era lider. Aşa e şi Ianis. Poate că el foloseşte ambele picioare, nici nu-ţi dai seama care e piciorul de bază”,  a declarat Adrian Iencsi la ProSport Live.

Adrian Iencsi a fost în lotul României U21 din 1998, când era reuşită ultima mare performaţă la nivel de tineret, înaintea celei realizate în acest an.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.