EXCLUSIV | O lecţie pentru politicienii României: "I-aş urca pe toţi în autocare şi i-aş duce în Croaţia. Papiţoiul ăla se apuca să cheme ziariştii când a dat în folosinţă 10 km de autostradă"

16 iul 2018 28326 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | O lecţie pentru politicienii României: "I-aş urca pe toţi în autocare şi i-aş duce în Croaţia. Papiţoiul ăla se apuca să cheme ziariştii când a dat în folosinţă 10 km de autostradă"

Adrian Porumboiu a ţinut să-i critice pe politicienii din România după parcursul impresionant al Croaţiei de la Campionatul Mondial din Rusia. Fostul arbitru a spus că i-ar urca pe toţi în două, trei autobuze şi i-ar duce să vadă ce infrastructură au dezvoltat croaţii în ultima perioadă.

"În momentul în care vom trăi să vedem un preşedinte, nu neapărat femeie, care vine la meciuri în tricoul echipei naţionale... şi stă acolo şi suferă lângă jucători şi e implicat de o natură care să creeze o emulaţie în jurul acestui fenomen... Când vom vedea că fotbalul e condus de cei care l-au practicat... preşedintele federaţiei din Croaţia e cel mai mare jucător pe care l-au avut (n.r Davor Šuker). Când vom vedea lucrurile astea în România şi fotbalul va fi cel care trebuie să fie şi va fi iubit cu adevărat, vom putea visa la aşa ceva. Până atunci... La noi toate scârţie din toate încheieturile, nu doar fotbalul.

Eu am fost observator de câteva ori în Croaţia, la Rijeka, la Split... Dar revin la Rijeka. I-aş urca pe politicienii noştri în două, trei autobuze, în frunte cu preşedintele, cu prim-ministrul... şi să meargă de la Zagreb la Rijeka. Să vedeţi ce viaducte, ce străzi suspendate... Iar când te uiţi din avion vezi numai şosele şi autobenzi care îţi iau ochii. Atunci o să putem să sperăm şi noi. Când faci cinci kilometri şi-l vezi pe papiţoiul ăla de Ponta că se apucă să cheme ziariştii pentru că a dat în folosinţă zece kilometri de autostradă... să fim serioşi. Asta este diferenţa dintre Croaţia şi România"
, a spus Porumboiu, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

În 1967 a început construcţia autostrăzii Bucureşti - Piteşti, care a fost dată în folosinţă şase ani mai târziu, conform factual.ro. Din 2017 nu s-au mai inaugurat kilometri de autostradă în România. Ţara noastră adună în prezent doar 748 de km de autostradă. Croaţia, o ţară cu puţin peste 4 milioane de locuitori, beneficiază de 1.270 de km de autostradă. Ungaria are un număr dublu faţă de România, în timp ce Bulgaria sunt la circa 100 de kilometri în spatele nostru.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.