EXCLUSIV | Gigi, ia notiţe! Marica a explicat de ce nu se implică în deciziile staff-ului tehnic de la Farul. Reţeta succesului, la ProSport Live

20 aug 2019 4121 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Gigi, ia notiţe! Marica a explicat de ce nu se implică în deciziile staff-ului tehnic de la Farul. Reţeta succesului, la ProSport Live

Ciprian Marica (33 de ani) a dat un exemplu demn de urmat la ProSport Live, ca punct de vedere faţă de ceea ce se întâmplă cu antrenorii la FCSB, că nu sunt lăsaţi de Gigi Becali să ia decizii singuri, ci le impune jucători în primul ”11” şi face şi schimbările. Fostul atacant, actualul finanţator al clubului Farul Constanţa a explicat de ce alege să nu se implice în alcătuirea echipei şi să influenţeze deciziile staffului tehnic, condus de prietenul Ianis Zicu (35 de ani).

”Eu sunt adeptul unei folosofii pe termen lung, o filosofie de bază de la care toţi antrenorii care vin trebuie să plece. Nu sunt adeptul că trebuie să te impui în faţa antrenorului, să-ţi impui criteriile tehnice. A, poţi să-i spui: «Asta e filosofia clubului. Cam aşa vreau să trasez linia». Să ştie foarte clar de unde plecăm.

Îmi aleg antrenorul de aşa manieră încât să fie pe criteriile pe care clubul meu vreau să funcţioneze. Dar, mai departe, nu cred că e normal să-mi asum responsabilitatea lui. E plătit să-şi facă meseria şi să o facă bine, ca apoi să pot să-l trag la răspundere dacă lucrurile nu merg. Altfel, îmi asum că eşecul îmi aparţine 100 la sută, ceea ce nu este normal, pentru că, repet, nu stau eu cu ei pe teren 100 la sută, nu mă implic la tactică, la formă fizică, la pregătire fizică”, a spus Marica, la ProSport Live.

”Nu sunt patronul echipei”

Chiar dacă a susţinut de unul singur clubul în sezonul trecut, lui Marica nu-i place titulatura de patron. Acesta spune că va face, în curând, un pas în spate, fiindcă ”nu sunt atât de bogat pe cât ar trebui să investeşti la o echipă cu aşa mari pretenţii şi aşa mare tradiţie”. Fostul internaţional e de părere că Farul trebuie să fie al Constanţei, al oamenilor locali, al autorităţilor locale şi judeţene, pentru a putea face performanţă.

”Iartă-mă, dar simt nevoia să precizez de fiecare dată, pentru că nu sunt patronul echipei. Nu de alta, dar, sincer, ajut această echipă şi am ajutat această echipă dezinteresat. Am ajutat-o şi financiar, când a trecut prin momentele grele şi dificile, ca acest club de tradiţie să îşi continue activitatea, însă eu mă voi retrage cât de curând, mă refer din acţionariat, şi atât oameni locali, constănţenii, primăria, Consiliul Judeţean, să devină membri, pentru că, repet, această echipă nu poate fi a mea. Este a Constanţei şi a oamenilor de acolo.

Eu nu fac altceva decât să ajut. Deci, titulatura asta de patron, ok, o accept până la un anumit punct, dar, repet, nu sunt patron. Eu voi face pasul în spate. Nu pot să duc, să fac performanţă financiar, pentru că, din punctul meu de vedere, nu sunt atât de bogat pe cât ar trebui să investeşti la o echipă cu aşa mari pretenţii şi aşa mare tradiţie”, a spus Ciprian Marica la ProSport Live.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.