EXCLUSIV | Generaţia U21 putea fi şi mai bună. ”Asta e problema. Lucrurile se fac spre rău, aşa e peste tot”. Unde se greşeşte

17 oct 2018 2278 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Generaţia U21 putea fi şi mai bună. ”Asta e problema. Lucrurile se fac spre rău, aşa e peste tot”. Unde se greşeşte

După ani buni, România pare că va avea în sfârşit o generaţie care să confirme şi la nivelul seniorilor. Tinerii au calitate, formează o echipă omogenă, dar puteau ajunge la un nivel şi mai înalt. Invitat în cadrul emisiunii ProSport Live, Dănuţ Lupu a declarat că greşeala aparţine echipelor de club. Tinerii nu mai sunt debutaţi de la o vârstă fragedă, la 18 ani, cum era pe vremea sa, ci la 21 de ani.

"Până în 2020 avem de crescut generaţia de la U21. Îmi plac, dar e o problemă. Înainte erai pe teren la 18 ani, dar acum aştetăm până la 21. Ei termină junioratul mai tărziu. Lucrurile se fac spre rău, nu numai în România, peste tot. La 23 de ani erai bătrân pe vremea mea", a spus Dănuţ Lupu, în cadrul emisiunii ProSport Live.

România  U21 a terminat neânvinsă Grupa 8 a campaniei de calificare la EURO 2019, cu 24 de puncte, cu un golaveraj de 19-4. Locul secund a fost ocupat de Portugalia, 22 de puncte, care va da baraj de accedere la Campionatul European. Ultimul loc a fost ocupat de Liechtenstein, cu înfrângeri pe linie şi un golaveraj de 2-42.

Campionatul European de fotbal va fi organizat între 16-30 iunie 2019. Şase oraşe vor găzdui meciuri: Reggio nell’Emilia, Cesena, Bologna, Udine, Trieste şi San Marino. Toţi jucătorii născuţi după 1 ianuarie 1996 sunt eligibili pentru reprezentativele U21. Grupele de la EURO 2019 vor fi stabilite pe 23 noiembrie 2018. Cele 12 echipe vor fi împărţite în 3 grupe a câte 4 echipe.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.