EXCLUSIV | Detalii din "interior"! Secretul succesului de la CFR, dezvăluit de căpitanul echipei. Cum au ajutat deciziile radicale luate de Dan Petrescu

25 mai 2018 3184 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Detalii din "interior"! Secretul succesului de la CFR, dezvăluit de căpitanul echipei. Cum au ajutat deciziile radicale luate de Dan Petrescu

CFR Cluj a câştigat al patrulea titlu de campioană a României, după cele din 2008, 2010 şi 2012. Cel mai vechi component al echipei, portughezul Mario Camora, s-a destăinuit la ProSport LIVE în privinţa secretului succesului din acest an. 

Căpitanul echipei a vorbit despre cum ar mai fi putut juca alte 90 de minute în meciul decisiv cu Viitorul, despre metodele aspre ale lui Dan Petrescu, dar eficiente şi a dat un pronostic în privinţa finalei Ligii Campionilor, de sâmbătă, de la 21:45.

Despre titlul câştigat: "Au fost câteva zile bune împreună cu familia. M-am odihnit puţin, acum voi petrece timp alături de familia mea. A fost un final tensionat, cu presiune, dar cu o presiune bună, pentru că vrei să câştigi titlul. Puteai să mai joci 90 de minute, tot nu te simţeai obosit. Erau 90 de minute pentru un an de muncă, ne bucurăm că a ieşit aşa cum a vrut toată echipa".

Despre Dan Petrescu: "M-a impresionat foarte mult disciplina lui Dan Petrescu. Şi rigoarea lui tactică, pentru că se gândeşte la fotbal 24 de ore pe zi. A fost un mare secret al nostru, fără disciplină nu poţi câştiga nimic. A fost importantă experienţa, dar şi valoarea jucătorilor noştri. Dar cel mai important a fost faptul că am creat o familie în vestiar. Am fost tot timpul prieteni, am creat o familie foarte unită. Cine nu face ce vrea Mister şi nu e corect faţă de alţi colegi, e trimis la echipa a doua. S-a văzut că Mister a făcut bine, ca în cazul lui Billel Omrani. L-a trimis la echipa a doua, l-a ajutat, a înţeles şi a revenit mai puternic. Pe mine m-a făcut să văd că ăsta e un lucru bun pentru echipă, dar şi pentru el, pentru că a jucat mai bine, ne-a ajutat şi prinde un contract mai bun pentru el".

Despre Omrani: "E un jucător foarte bun, puternic 1 la 1. Dă bine cu ambele picioare, are foarte multă forţă. Sper să rămână la noi şi să ne ajute să ajungem în Liga Campionilor".

Despre viitorul său: "Eu mă gândesc să mă odihnesc şi să mă întorc cât mai puternic. Sper să-mi termin cariera la CFR, dacă e posibil şi dacă şi conducerea vrea. Mă gândesc să mai joc patru sau cinci ani, cât pot, şi, după, să rămân în staff-ul CFR-ului. Dacă nu se poate, nu e problemă. Dar acum mă gândesc să joc, pentru că mă simt foarte bine. Sper să rămân aşa, să muncesc şi să joc cât pot. Când simt că mă vor deranja picioarele din cauza vârstei, nu mă voi face de ruşine şi voi renunţa la fotbal".

Despre finala Ligii Campionilor: "Sper să câştige Ronaldo, sincer. Cred că Real Madrid a demonstrat că e o echipă total diferită în Champions League, o echipă care s-a transformat şi a făcut meciuri extraordinare când lumea nu mai credea. Cu experienţa pe care o are deja în Champions League, cred că ei vor câştiga".


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.