EXCLUSIV | Cine e Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep. "Puţini ştiu asta". Dezvăluiri impresionate, pentru ProSport, făcute de un specialist în tenis

21 iul 2019 10137 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Cine e Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep. "Puţini ştiu asta". Dezvăluiri impresionate, pentru ProSport, făcute de un specialist în tenis

Daniel Chican, jurnalist TVR, una dintre cele mai autorizate voci din tenisul românesc, cu aproape 30 de ani de carieră în jurnalism, a explicat la ProSport LIVE care e meritul lui Daniel Dobre în performanţa recentă, titlul de la Wimbledon, primul pentru un român la simplu. Ilie Năstase a jucat finale la All England Club în 1972 şi 1976, dar a cedat în faţa americanului Stan Smith, respectiv în faţa suedezului Bjorn Borg.

"Aş spune că după Tomai Firicel, Daniel Dobre este singurul antrenor român cu care Halep discută tehnic şi tactic un meci, un antrenament, o competiţie. Nu uitaţi că în 2014 l-a luat pe Daniel Dobre în Singapore la Turneul Campioanelor. Am stat de vorbă cu amândoi acolo, atât cu Simona, cât şi cu Daniel Dobre şi el ne-a spus chiar înainte de meciul cu Serena Williams cum trebuie să joace, exact acelaşi tipar tactic pe care Ion Ţiriac i l-a spus Simonei înainte de finala de la Wimbledon.

95%, aceste merite aparţin lui Daniel Dobre. A renunţat la familie, a renunţat la confortul de a sta în ţară, de a câştiga mai mulţi bani, stând aici, dând ore cu juniorii de la Voinicelul.

Are o şcoală în spate, puţini ştiu că a plecat în Turcia realizând că nu poate reuşi ca jucător de tenis profesionist şi după aceea a ajuns să lucreze cu Gunther Bosch. Mai întâi în Austria şi apoi în Germania. Nimeni altcineva nu l-a descoperit pe Boris Becker decât Gunther Bosch. S-a dus la Ion Ţiriac la Montecarlo, Ion Ţiriac l-a aruncat pe fereastră. A intrat pe fereastră, din nou, Gunther Bosch cu Becker, l-a aruncat pe coşul casei. Gunther Bosch i-a convins mai întâi pe părinţii lui Becker să-l accepte ca manager pe Ion Ţiriac. Nu vreau să reproduc cuvintele spuse de părinţii lui. Pe mâna lui Ţiriac, Becker a devenit cel mai mare jucător din istoria Germaniei, a scris istorie în tenis", a spus Chican, la ProSport LIVE.

În timpul turneului de la Roland Garros, Daniel Dobre a atras atenţia suflării tenisului mondial.

Gazda The Tennis Podcast, Catherine Whitaker, a făcut, la finalul zilei a 12-a a turneului de la Roland Garros 2019, o mărturisire incredibilă despre felul în care Simona Halep a abordat sezonul pe zgură 2019, sub comanda lui Daniel Dobre.

"Este un pic amuzant. Am vorbit cu Daniel Dobre în urmă cu câteva zile şi îmi spunea că obiectivul pentru anul acesta nu a fost apărarea trofeului de la Roland Garros, ci Wimbledon-ul. A sunat ca Federer: văd acest sezon pe zgură drept o pregătire pentru iarbă. Cred că jocul ei se potriveşte perfect pe zgură şi reezultatele ei de până acum pe iarbă nu au fost dintre cele mai bune. Mi s-a părut incredibil la momentul respectiv, dar destul de interesant", a relatat experimentata jurnalistă.

Partenerul său de dialog s-a arătat siderat: "cum ar putea fi iarba suprafaţa ei favorită? Oare lipsa apetitului pentru a face lovituri câştigătoare şi serviciul ei vanilat nu face lucrul ăsta imposibil?".

Whitaker a povestit mai departe ce a discutat cu Daniel Dobre: "A vorbit despre faptul că Simona are un avantaj prin faptul că are un centru de greutate jos, picioarele puternice şi abilitatea de a lovi mingile joase. Poate cu Dobre, Simona va juca mult mai agresiv la Wimbledon îân acest an...".

 


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.