Sfertul de Roma-nia

15 mai 2015 3507 afişări Blog

Sfertul românesc de la un turneu de anvergura celui de la Roma a adus aminte de afişul sfertului românesc de acum 9 ani din Cupa UEFA. Doar afişul a fost însă de acest meci, Halep trecând ca un tăvălug peste Dulgheru, 6-1, 6-0.

Dulgheru a reuşit puncte frumoase, lovituri decisive spectaculoase şi o bună rezistenţă în schimburile lungi, mai ales în primul set. Dar, în final, gameurile au mers invariabil către numărul doi mondial.

Scorul a fost unul extrem de dur pentru Alexandra, dar nu şi anormal. Simona a câştigat în acest stil dictatorial şi precedentele două meciuri de la această ediţie a Internaţionalelor de la Roma, inclusiv în faţa unui nume mare aflat în revenire precum Venus Williams, actual număr 16 mondial.

Simona a venit cu un arsenal de lovituri excepţionale, cu rever direct câştigător şi din poziţii imposibile. Dreapta arată tot mai bine, lovind decisiv impecabil şi în lung de linie. Simona este tot mai directă, conştientă că doar aşa poate face saltul spre marele obiectiv al acestui an, cucerirea unui trofeu de Grand Slam. Cu această victorie, Halep a devenit liderul mondial excluzând turneele de Grand Slam. Dar Simona este pregătită să treacă la nivelul maxim.

Un punct sensibil în jocul Simonei a fot mereu serviciul. Halep are, în sfârşit, un serviciu de Top 10, crescând ca forţă şi plasament şi pe primul, şi pe al doilea. Deplasarea în teren este în continuare excelentă, inclusiv replicile la scurte au fost impecabile.

Chiar dacă a cucerit trofee pe toate suprafeţele, este clar că zgura este „acasă” pentru Simona. Şi, implicit, este clar că marea miză a anului pentru Simona este Roland Garros. Simona urcă spre un vârf de formă, iar confirmarea trebuie să vină în această semifinală pe care o va juca în compania învingătoarei dintre Kvitova şi Suarez-Navarro.

Alexandra Dulgheru n-a arătat prospeţime, s-a stins rapid într-un meci blitz. A stat mult mai mult decât Halep pe teren în tururile precedente, problemele fizice au măcinat-o şi în celelate partide. Şi, probabil, o bucăţică de oboseală era rămasă şi din Canada, de la meciul de Fed Cup. Acolo unde Alexandra n-a lăsat România cu mâna întinsă.   

Versiune selectata: mobil / standard