Esteticienii care-ţi fac faţa de campioană

11 mai 2015 4240 afişări Blog

Am ascultat acuzaţiile lui Adrian Porumboiu, Helmuth Duckadam, talazul vocilor iritate ale poporului stelist şi am descoperit după acest meci al Stelei cu Concordia un nou concept de furt cu arbitri: mai nou un arbitru te fură după ce mai întâi îţi aşează mingea la punctul cu var ca să pleci în meci cu Concordia pe teren propriu de la 1-0. Asta e cea mai nouă metodă de furat şi necesită foarte mult talent. Iar Sebastian Colţescu posedă din plin acest talent, despre Mihai Roman sau Alex Mitriţă, de exemplu, neauzind în ultima vreme atât de des că sunt talentaţi cum am auzit despre acest neînţeles al fluierului.  Îmi aduc aminte de uimirea sinceră care putea fi zărită pe chipul lui Chipciu când a aflat că, în urma acelei acţiuni care i-a fost blocată în tuşă cu o contră normală, s-a ales cu un penalty acordat. Nici nu bănuia însă Chipciu că acela nu este decât preludiul unui nou jaf la care echipa sa urma să fie supusă de un arbitru.

Steaua este „Prinţ şi cerşetor”-ul Ligii 1. Are cei mai galonaţi jucători, cele mai multe vedete, unele dintre ele precum Chipciu sau Iancu de o aroganţă princiară, şi chiar un palmares impresionant pe care spune că l-ar fi moştenit de la o rudă din Armată la sfârşitul secolului trecut. Dar când vezi „bazinele” lui Ruse, braţele ridicate de Prepe pentru a implora Pronia, tânguirea lui Mache, căderile de împuşcat în filme ale lui Chip (ciu), prăbuşirea „cu detentă” a lui Ţucu, remarci cum Prinţul s-a transformat în cerşetor. Care nu poate răpune fosta vasală, Concordia prinţului Cristea, chiar şi când Colţescu îi pasează un penalty, adică un 50 de metri avans într-o cursă de o sută...

După ce ASA şi Steaua s-au făcut de basme în faţa unor cluburi cu grija retrogradării, s-a decretat academic că nu avem echipe cu faţă de campioane. De parcă asta ar avea vreo importanţă. Reginele Ligii 1 nu au avut neapărat nevoie de faţă de campioane. Ele au avut dedesubturi de campioane. Nu contează prospeţimea chipului, mereu au fost acolo chirurgii esteticienii ai fotbalului, arbitrii, care au confecţionat feţele de campioane.

Între timp, salutăm chiloţii care nu au mai ajuns în vine, aşa cum i-a descoperit în sezonul trecut primarul care şi-a făcut jucărie pe bani publici, mai marele Chiajnei. Când sunt câteva milioane de euro la mijloc, totul devine pe bune. Nu ne rămâne decât să ne întrebăm oare cum ar fi arătat istoria fotbalului nostru dacă Steaua, Dinamo, Craiova, CFR, Rapid nu şi-ar fi tocmit haremuri de echipe umblând cu chiloţii în vine când stăpânilor li se mai făcea de 3 puncte. Urmează meciul de la Târgu Mureş, acolo unde fanii Petrolului îşi vor lupii cu chiloţii-n vine. Ar fi cel mai trist mod pentru Petrolul de a-şi pierde onoarea după un întreg campionat în care nimeni nu le-a putut deschide în deplasare centura de castitate.  

Versiune selectata: mobil / standard