De la Rus vine golul

27 nov 2011 2302 afişări Blog

După reprezentaţiile de gală de pe Arena Naţională şi de la Sibiu ale măscăricilor - ca să cităm dintr-un clasic - lui Ion Crăciunescu, la Mioveni aşteptările parcă erau mai mari faţă de ce iepuraşi vor mai scoate din joben cavalerii în negru ai minciunii decât faţă de cum va juca liderul înaintea vlăguitului clasic al României.

Reprezentantul Cărţii Recordurilor, venit în România să înregistreze cele mai penibile decizii de arbitraj din istorie la meciurile Stelei şi CFR-ului, a trecut şi pe la Mioveni pentru a oficializa deposedarea lui Gigi Becali de un record la care patronul Stelei ţinea mult, dar pe care nici măcar el n-a reuşit să-l mai păstreze: Mioveni triumfă în faţa Stelei cu 7 antrenori în 14 etape în acest sezon. Vechiul record, deţinut de eurolatifundiar, un palid "7 antrenori în tot sezonul trecut".

Dinamo l-a inventat pe antrenorul revelaţie al acestui sezon, iar acesta l-a inventat pe jucătorul revelaţie al acestui campionat. În Groapă era anunţată apocalipsa după Torje, dar un muritor oarecare, Rus, a arătat că poate exista viaţă şi după piticul friulan. Povestea aceasta cu Dinamo care străbate campionatul ca lider, cu Rus printre protagonişti, după ce cu strălucitorul Torje s-a înecat sezoane-n şir în mediocritate, îmi aduce aminte de povestea cu Zidane la Juventus, care timp de două sezoane nu câştigă titlul cu Juve, pentru ca, imediat după plecarea sa la Real, echipa torineză să obţină două titluri consecutive de campioană. Uneori, magnetismul unui jucător dominant în echipă poate bloca mecanismul general.

Împotriva unei echipe pe care Steaua şi Vaslui au surclasat-o în acest sezon, Dinamo a făcut un joc minimalist. Probabil că absenţa lui Cătălin Munteanu, băgat în suspendare preventivă înainte de derby-ul cu Steaua, a contat decisiv în această imagine mai cenuşie a liderului. Dar cerebralul Ciobotariu ştie că vine acea perioadă din sezon în care trebuie să-ţi propui 6 victorii cu 1-0 decât să impresionezi cu vreun 6-0 ameţitor.

Versiune selectata: mobil / standard