Au deschis cutia Pandurei

17 sep 2012 1745 afişări Blog

La începutul sezonului, am crezut că Petrolul va fi ce a ajuns până la urmă să fie Pandurii pentru acest început de campionat: echipa spectacol care să se şi plaseze foarte bine în clasament. În meciul cu Pandurii, Petrolul a răzbunat toate frustrările acumulate într-un început de sezon absurd, în care fratele vitreg şi părăsit de tatăl potent, Universitatea Cluj, ajunsese mai bine în clasament după 7 etape decât noul copil răsfăţat din Ploieşti.
Deşi meciul a avut parte de un public special pentru standardele româneşti, de jucători buni şi de antrenori de clasă, prim-planul a fost luat tot de centralul Tudor şi de asistentul său, Oniţa. Pentru început, ei au anulat incorect un gol al Petrolului. Însă, dacă managerul Stelei ne explica faptul că faza golului din care a marcat Rocha cu Oţelul este una dificilă, atunci pe asta de la Ploieşti nu ar fi trebuit să o descâlcească nici Einstein sau Gigi Becali. Sunt două chei în care poate fi judecată faza, dar oricum golul mi se pare a fi corect. Ori putem judeca faptul că mingea a venit la Hamza de la Vieira după ce mai fusese lovită de un jucător al Pandurilor. Dacă nu vrem să judecăm faza în cheia "mingea venită la marcator de la adversar", rămâne varianta cu fundaşul Pandurilor din spatele liniei porţii care-l scotea din ofsaid pe Hamza.

Poate şi mai importantă decât anularea acestui gol la 0-0 este eliminarea lui Voiculeţ. Este o altă fază dificilă, între galben şi roşu, talpa ridicată periculos de mijlocaşul Pandurilor atingând şi mingea. Cred însă că Tudor a luat o decizie corectă. La fel cum a luat o decizie corectă într-o altă fază foarte dificilă în care oaspeţilor li s-a refuzat un penalty la duelul dintre Maxim şi Geraldo. Jucătorul Pandurilor este împiedicat de Geraldo să se îndrepte spre minge, dar intensitatea acelui contact nu impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă.

Pandurii pierde primul meci din acest sezon, dar echipa care l-a încântat cel mai mult pe Ienei în primele etape din acest campionat nu trebuie să uite de vechiul dicton al marelui antrenor: ai grijă cu iluziile, ca să nu te macine apoi deziluziile.

Versiune selectata: mobil / standard