Piţurcă e neschimbat

17 sep 2015 5432 afişări Blog

Cineva, n-aş vrea să greşesc, parcă era Gabi Balint, făcea o remarcă după o miuţă între steliştii de odinioară. Care cu burtă, care cu început de chelie... Doar Piţurcă era neschimbat. Aceeaşi chică pana corbului, suplu, tras prin inel, să-ţi vină să-l legitimezi din nou. Peste decenii poate doar un rid ici, colo.

Să schimbăm registrul. Da, Piţurcă e neschimbat. Să ne întoarcem în timp, în aprilie 2009. Selecţionerul Piţurcă primise ultimatum. Trebuia să bată Serbia şi Austria. Le-a pierdut pe amândouă şi ne-a dat cu tifla tuturor. "N-am de ce să-mi dau demisia atâta vreme cât matematic mai am şanse la calificare": Şansele de calificare ale lui Piţurcă se învârteau pe undeva pe la 0,6 şi ceva la sută! Ehe, de pe o asemenea poziţie fortificată să tot mături pe jos cu Franţa în cursa pentru Mondialul sud-african...         

Să rămânem la cifre şi să întoarcem la actualitate. Piţurcă e singurul dintre oamenii de fotbal şi microbiştii cu scaun la cap de la noi care etichetează ca pe unul îndreptăţit locul şapte al naţionalei. Am jucat multe meciuri amicale cu echipe de top din lume şi asta ne-a săltat în ierarhie, se împăunează fostul selecţioner. Corect doar dacă multiplicăm de nu ştiu câte ori amicalul cu Argentina. Amical pus pe picioare doar pentru că s-a plătit peste un milion de dolari, doar nu-şi închipuie cineva că Messi ardea de nerăbdare să facă schimb de tricouri cu Torje la Bucureşti. Mulţi roşesc la acest loc 7 conjunctural, mustăcesc, dar se şi încruntă constatând că din spate nu vine nicio echipă de club care măcar să se târâie prin actuala ediţie a cupelor europene. Numai Piţurcă îşi umflă pieptul cu amicale care n-au existat şi un loc şapte care spune tot atât de mult precum cel mai lung cârnaţ din lume al lui Oprescu.                       

Da, Piţurcă e neschimbat. E acelaşi care i-a cerut vreo şapte milioane de euro despăgubiri Ştiinţei lui Mititelu şi garanţii bancare de 20 de milioane de euro lui Becali. Numai Piţurcă-gamblerul putea să pluseze pe o mărire de salariu toamna trecută, dezvăluie în interviul de la Dolce, după ce naţionala sa nu susţinuse de zece luni un meci oficial de la barajul ratat cu Grecia. I s-a părut lui că suma de 600 de mii de euro pe an e mai rotundă decât cea de numai 400 de mii din contract. Başca bonusurile pentru Neagoe şi toată armata de aghiotanţi. La ce să ne mai crucim atunci că fotbalul nostru a ajuns atât de pipernicit dacă oamenii săi mari sunt atât de mici!   

Versiune selectata: mobil / standard