Mutu iar ne amăgeşte?

30 sep 2012 1542 afişări Blog

De ce oare suntem mai mereu înghiontiţi să luăm la pachet revenirea lui Mutu la echipa de club musai alături de revenirea lui Mutu la naţională?! Subiectele parcă nu mai pot fi decuplate. Sunt sudate. Au fost de ajuns câteva minute la debutul la Ajaccio într-un final de meci pentru ca Mutu să deschidă, biensur, lista stranierilor convocaţi. După numai o foarfecă reuşită şi o lovitură liberă ţintită la colţ în partida de sâmbătă din campionat se aud deja voci din lumea fotbalului nostru picate pradă extazului. Gata, Mutu is back. Opţiunea lui Piţurcă propune de fapt o singură certitudine: Mutu va mai felia o dată tribuna chibiţilor naţionalei. În pro şi contra Mutu.                                          

Adevărul gol-goluţ e că Mutu abia s-a pus cât de cât pe picioare. Vineri era încă incert. Nu duce mai mult de o oră de joc dintr-un meci, dacă duce, iar noi, unii dintre noi, ne imaginăm deja cum va muta munţii corsicanul în două partide capitale despărţite de doar câteva zile. Aceasta e prăpastia abruptă căscată între Mutu şi Chivu. Abordări diametral opuse. Chivu a simţit că-i îmbătrânesc oasele şi muşchii şi nu mai poate duce un război istovitor pe două fronturi. A fost realist şi asta-ţi sare în ochi acum de la poştă. Rămas pe cap doar cu grijile cotidiene de la Inter, Chivu abia dacă adună câteva zile dintr-un an când nu e accidentat şi e apt de joc. Deh, aşa a vrut mama natură. Nu toţi au fibra lui Dorinel Munteanu sau Ilyes şi să nu se simtă trecerea anilor.                           

În schimb, Mutu alege să se amăgească. Ultimul sezon cenuşiu cu modesta Cesena şi lunile în care şi-a tot căutat o altă echipă – altă modestă, Ajaccio – ar fi trebuit să-l tragă de mânecă. N-au făcut-o însă. La ştirile sportive dau bine declaraţiile înflăcărate cu ochii pofticioşi la Mundialul brazilian, acum, la început de campanie. Dragi tovarăşi, cineva mai trebuie să înflăcăreze şi masele, nu? Cu Olanda şi cu Turcia va fi nevoie în 180 de minute de foc de mult mai mult decât de un spot cu o îmbărbătare la televizor de 55 de secunde.

Versiune selectata: mobil / standard