Atunci când noul proiect începe cu Teixeira

13 mai 2015 3428 afişări Blog

Se încumetă cineva să propună o revelaţie a acestei jumătăţi de campionat care să nu sară însă de 22-23 de ani? O replică de-acasă a lui Florin Andone, să zicem. Poate Bumba, poate Vătăjelu şi lista rămâne deschisă... Cam fluieră vântul printre speranţele noului val, iar ce se aude dinspre Mogoşoaia nu sunt altceva decât suspinele selecţionerului de la tineret, până una-alta, miercuri la ora 13 era Cristi Dulca.

La ce să ne mai minunăm atunci că numele cele mai vehiculate în aceste zile de pe listele cu posibilele transferuri de la vară sunt ale lui Teixeira, Cernat, Gabi Mureşan ori Geraldo, jucători săriţi bine de 30 de ani?! Încă mai mult, să nu uităm că la finele anului trecut Sânmărtean a fost desemnat cel mai bun jucător al lui 2014. La 34 de ani. Nu poate fi palmă mai vârtoasă pe obrazul eternelor promisiuni din fotbalul nostru. Tănase, Grozav, Ţucudean, Rotariu, Dacian Varga şi toţi ceilalţi născuţi talente. După lehamitea lor de acum, vorba lui Ilie Balaci, toţi vor îmbătrâni speranţe... Dacă te numeşti, să zicem, Chipciu ori Ferfelea şi-ţi trece pe la ureche zvonul ca un ţiuit de alarmă potrivit căruia fie Steaua, fie Craiova au în intenţie să înceapă proiectul noului sezon cu un jucător de 34 de ani, Teixeira, atunci nu-ţi rămâne decât să iei aminte la povaţa lui Liţă Dumitru şi să-ţi rupi legitimaţia de fotbalist.                                                        

La cât de în cofă e afundat noul nostru val o demonstrează tocmai liderul la zi al campionatului, AS Ardeal. Nimic altceva decât o replică peste ani a Unirii Urziceni. A ştiut să fie o cloşcă grijulie pentru veteranii hârşâiţi prin atâtea bătălii în campionat şi pe care n-ar fi pariat mulţi. Unul e noul Bilaşco, altul îi calcă pe urme lui Galamaz... În numai 3-4 ani destui dintre componenţii ASA de acum vor putea deschide un cuplaj cu o întâlnire a veteranilor împotriva echipei actorilor. N'Doye, golgeterul liderului, e chiar o propunere la zi.

Versiune selectata: mobil / standard