O siglă lipsă

25 iun 2013 2018 afişări Blog

La ora la care scriu aceste rânduri n-avem decizia confirmată oficial în cazul Stelei. Avem o multitudine de indicii, majoritatea ducând spre suspendarea echipei, dar n-avem o confirmare oficială.

Există trei posibile surse pentru o astfel de informaţie. UEFA e una, dar e inaccesibilă. La cât de riguroasă e în general, spune multe faptul că sigla Stelei a dispărut de la secţiunea ”Clubs” pe pagina dedicată Champions League pe uefa.com. Dar e greu să consideri asta o dovadă. FRF e altă posibilă sursă, dar e neserioasă. Forul românesc n-are habar câte echipe joacă în propriile ligi, darmite cine joacă în Europa. În fine, Steaua e a treia sursă. În mod normal, ea e informată prima. Dacă deja a fost informată, e evident că ştirea e negativă. Dacă verdictul era pozitiv sunt convins că exploda pagina de facebook a lui Mihai Stoica, ulterior şi căile oficiale de comunicare ale clubului. Dacă el e negativ se explică şi de ce a fost singura zi fără conferinţă de presă în cantonament, de ce managerul n-a mai postat nimic pe facebook de o săptămână, de ce s-a anulat şi un antrenament aseară. Site-ul Stelei oricum e zero ca informaţie, deci el nu contează la calculele astea.

Singurul care a vorbit a fost Valeriu Argăseală, dar credibilitatea lui e ridicol de mică. Chiar ieri ne explica, în mod repetat, cum oficialii celor de la Vardar Skopje i-au spus ”n-avem nicio şansă cu Steaua”. Eh, daţi-mi voie să mă îndoiesc că au spus asta. Cu riscul de a-l face mincinos pe Argăseală nu cred că macedonenii ar fi putut să spună aşa ceva. Adică nu ”va fi greu”, nu ”este un adversar redutabil”, nu ”respectăm Steaua”, ci pur şi simplu ”n-avem nicio şansă cu Steaua”. E ca şi când cineva ar crede că mie mi-a spus Argăseală că ”Steaua n-are nicio şansă la Comisia de Disciplină”.

N-o spun nici măcar eu, deşi indiciile duc spre asta. Poate că până la urmă chiar n-a fost nimeni informat ieri. Până la dubla cu Vardar Skopje cred că se va ştii însă şi decizia Comisiei de Apel, dacă ea va fi necesară.

Versiune selectata: mobil / standard