Data viitoare mă uit la ”Românii au talent”

27 mar 2013 3361 afişări Blog

 

Unii sunt şocaţi că mai mulţi români s-au uitat, conform audienţelor, la Românii au talent decât la Ungaria - Romania. Ba chiar şi Master Chef a depăşit, pe publicul comercial, partida din Olanda. Eu sunt şocat că m-am putut uita la meciuri. La următorul joc voi contribui însă şi eu la creşterea audienţei, c-o fi Dansez pentru tine, Las Fierbinţi sau Vocea României în program. Păi dacă până şi unul din comentatorii meciurilor de pe TVR era preocupat să spună, în prima frază a transmisiei!, că ”aici sunt adevăraţii români care au talent”?! Adică el transmitea pe postul public cele mai importante meciuri ale primăverii, dar se gândea la emisiunea de pe Pro TV. Nu o dată, ci la două meciuri! Fain, păi cum să nu se uite mai mulţi acolo, dacă a lăsat impresia că şi el s-ar fi uitat mai degrabă la ProTV decât la meciul pe care îl comenta, chit că-i face ”măscărici” pe cei de la Românii au talent?! 

Şi-acum să vedem cum e şi cu talentul. De ce naiba m-aş uita la nişte meciuri despre care selecţionerul repetă obsesiv că nu sunt în obiectivul lui?! Pot să înţeleg că obiectivul din contract e peste decenii, dar e inadmisibil ca înainte de fiecare meci să insişti că tu n-ai obiectiv. Păi să joace cu porţile închise. Să le trecem la amicale în palmares. Eu nici nu le-aş mai da la TV, e risipă de bani, dacă tot nu contează la nimic. O bătaie de joc la adresa celor care insistă să mai susţină naţionala!

La bătaia de joc contribuie şi conducerea FRF. Nu pentru că îl plăteşte cu sute de mii de euro pe un selecţioner care joacă meciuri fără obiectiv. Cu asta ne-am consolat deja. Dar e revoltător că Hagi a fost nevoit să se acrediteze ca ziarist maghiar la meciul de la Budapesta, în schimb Becali a pătruns pe teren la Amsterdam cu acreditare FRF! Înaintea jocului cu Ungaria ni s-a spus că FRF poate introduce la meci doar oficiali, în Olanda l-a făcut oficial pe patronul unui club fără nicio jenă, ba chiar l-a mai şi delegat pe bucătarul naţionalei să-i servească masa la hotel înainte de meci. Sfidător la adresa lui Hagi, dar şi a bunului simţ în general.

Şi uite aşa, dintr-o dublă tare a naţionalei am rămas cu un punct şi mult circ. În holul hotelului naţionalei, păzit în general mai ceva ca Pentagonul, conducerea Stelei, de la Luţu la Becali, servea chiftele, înainte de meci însuşi selecţionerul se întreţinea cu patronul clubului pe gazon şi îi spunea, în limbaj neaoş, ”n-avem nicio şansă, dă-o dreacu, e Olanda”, iar jucătorii unelteau o tactică şi o echipă. Cam aşa a fost tratată deplasarea de la Amsterdam. Să fiţi sănătoşi, dar eu, în calitate şi de membru cotizant al fan-clublui naţionalei, prefer să mă uit data viitoare la Românii au talent. Adevăraţii români care au talent, vorba celor de la TVR...

P.S.: da, ştiu replicile, lucrez la Pro, de aia zic aşa, bla bla bla... Să-mi demonstreze cei care consideră că sunt subiectiv DE CE m-aş uita la naţională şi nu la orice altceva.

Versiune selectata: mobil / standard