TIMP LIBER | Ischgl, sezonul de schi s-a deschis, câştigătorii s-au decis

8 dec 2014 482 afişări Ischgl
TIMP LIBER | Ischgl, sezonul de schi s-a deschis, câştigătorii s-au decis

“Mecca Alpilor”, sau “Capitala petrecerilor din Alpi” a dat startul distracţiei în cel mai cunoscut parc al sporturilor de iarnă din Austria, de peste 500 de hectare. Cei 238 km de pârtii, zonele de schi fond şi pista de 7 km pentru sănii, care se deschide doar după lăsarea întunericului, sub luminile strălucitoare ale nocturnei, au pus în mişcare marea distracţie a iernii, cu tehnologia care asigură un traffic constant, de  93.000 de oameni într-o singură oră.

Linia cu cea mai mare diferenţă de nivel din întreaga lume (1.251 metri) - triplul circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat - este pariul acestui sezon 2014/2015 la Ischgl, dar şi un “must-try”, pentru cei care se îndreaptă spre “spre pârtiile albastre” , din zona Idalp, dar şi pentru cei care iau drumul pârtiilor pentru avansaţi şi sport extrem. Marcajele sunt clare, zonele bine delimitate pentru a oferi confort şi siguranţă atât celor aflaţi la primii paşi cu echipamentul masiv, cât şi pentru amatorii vitezei.

Mix de arome, culori şi stil

Cele peste 50 de restaurante, cu arome pentru toţi gurmanzii, de la bucătăria tradiţională austriacă, până la aroma pizzeriilor italiene şi dichisul unei cafenele pariziene au deschis focul, au aprins grătarele şi au scos din sertar reţetele speciale ale sezonului. De pe părtie, ajungi în cinci minute direct în sauna, sau în cluburile cu iz de litoral şi vacanţă de vară.
Pentru cei care vor hrană pentru trup, hrană pentru minte şi hrană pentru suflet, aventura de pe zăpadă la Ischgl poate lua o pauză pentru o vizită la unul dinre cele trei muzee din staţiune: Muzeul Mathias Schmid, dedicat pictorului austriac care şi-a concentrat creaţia în jurul imaginii ţăranilor, în diferite ipostaze, la graniţa secolelor 19 şi 20, şi care în acelaşi timp serveşte ca platformă belvedere pentru întreaga zonă;  Muzeul Agriculturii şi un muzeu tematic, al instalaţiilor de telecabine şi telescaune. 10 biserici şi capele de secol 17 şi 18 oferă o incursiune interesantă şi la nivel architectural, nu doar spiritual, cu elemente baroce şi rococo.

SkiPass-ul către cumpărături duty-free, la vecini

Ischgl înseamnă şi raiul cumpărăturilor. Marile branduri din industria modei, dar şi a echipamentelor sportive au reprezentanţă la Iscghl, iar un SkiPass de o zi la Ischgl este paşaportul fiecărui turist pentru regiunea Samnaun a Elveţiei, unde te aşteaptă cumpărături în regim duty-free, fără taxe şi deci… cu economii mari în portofel. Cristale Swarovski şi îmbrăcăminte de designer sunt la o pârtie de schi distanţă, la Ischgl.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.