Fata cu puşca de AUR. Laura Ilie, primul titlu suprem al României la Universiada de la Gwangju

9 iul 2015 765 afişări Highlight
Fata cu puşca de AUR. Laura Ilie, primul titlu suprem al României la Universiada de la Gwangju

Laura Ilie (22 de ani) a cucerit prima medalie de aur a României la Universiada de la Gwangju (Coreea de Sud). Tirista de la CS Dinamo, antrenată de Olimpiu Marin, s-a impus joi în proba de puşcă 50 metri x 3 poziţii, cu un total de 454,4 puncte realizat în finala de opt. Următoarea clasată a fost rusoaica Valentina Protasova, 453,5 p. Laura Ilie este una dintre speranţele olimpice ale tirului românesc.

Laura s-a calificat în finală de pe poziţia a doua, cu 590 de puncte din 600 posibile – nou record al competiţiei, dar şi nou record naţional. Ea a avut acelaşi punctaj ca şi prima clasată, Cheng Dongqi (China), diferenţa între ele fiind făcută de numărul de ”decari”. În calificări s-au tras câte 20 de focuri la fiecare poziţie.

În finală (opt concurente) s-a început cu trei trei serii de câte cinci focuri în poziţiile genunchi (punctajul Laurei - 152,4) şi culcat (153,6 p), apoi două serii de câte cinci focuri în picioare (98,4 p). S-a continuat cu trageri foc cu foc, ultimul punctaj fiind eliminat după fiecare manşă. Laura a fost cea mai constantă, la ultimul foc învingând-o pe rusoaica Protasova.

Laura Ilie a început tirul în urmă cu numai cinci ani. Într-o disciplină unde maturitatea sportivă se obţine după ani buni petrecuţi în poligon, performanţa bucureştencei este o promisiune pentru viitor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.