S-a lămurit unul dintre marile mistere ale fotbalului românesc. De ce n-a mai ajuns Mircea Lucescu selecţioner: "S-au pus nişte frâne"

24 oct 2016 11453 afişări Fotbal Intern
S-a lămurit unul dintre marile mistere ale fotbalului românesc. De ce n-a mai ajuns Mircea Lucescu selecţioner: "S-au pus nişte frâne"

Mircea Sandu a lămurit una dintre cele mai discutate probleme ale fotbalului românesc în ultimii ani şi a dezvăluit de ce Mircea Lucescu nu a mai ajuns pe banca tehnică a României, în ciuda rezultatelor foarte bune obţinute pe plan internaţional.

Fostul şef de la FRF şi-a adus aminte că l-a propus pe "Il Luce" pentru funcţia de selecţioner în urmă cu două decenii şi nu el a fost motivul pentru care Lucescu nu a mai preluat banca primei reprezentative, ci membrii Comitetului Executiv, care s-au opus numirii: "Am avut foarte multe discuţii pe teme asta cu el. Am venit cu o propunere prin '93, '94, '98, nu mai ştiu anul, şi în Comitetul Executiv s-au pus nişte frâne. Am discutat cu el şi acum trei zile, asta apropo că aş avea ceva cu el sau ar avea el ceva cu mine", a spus Mircea Sandu, într-un interviu acordat Dolce Sport.

Mircea Lucescu a fost selecţionerul României între 1981 şi 1986 şi a calificat echipa naţională la EURO 1984. După revoluţie, "Il Luce" a fost antrenorul român cu cele mai bune rezultate, dar, chiar şi aşa, nu a mai ocupat niciodată postul de selecţioner.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.