Planul unei echipe de tradiţie pentru a reveni în top! Dezvăluirile investitorului: "Am promisiunea lor"

2 ian 2019 6874 afişări Fotbal Intern
Planul unei echipe de tradiţie pentru a reveni în top! Dezvăluirile investitorului: "Am promisiunea lor" SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Finanţatorul Farului Constanţa, Ciprian Marica, se descurcă de unul singur cu echipa pe care a preluat-o în 2018, dar susţine că are promisiunea din partea autorităţilor că se vor implica din punct de vedere financiar.

Clubul de la malul mării se află în Liga 2 pe locul 17, cu 20 de puncte, dar reconstrucţia e în toi. Marica a vorbit despre proiectul de la echipă, iar în curând ar veni şi întăririle pentru a duce Farul în prima ligă: "Astăzi, până în momentul de faţă, nu vorbim de nicio susţinere, de niciun fel. Toată susţinerea a venit din partea mea. Sigur că discuţiile au fost ca împreună să facem. Eu sunt un om de echipă şi cred că singur nu pot schimba lucrurile. Am nevoie de autorităţi, am nevoie de mediul de afaceri, am nevoie de oamenii care chiar iubesc şi chiar simt pentru această echipă.

Atunci am încercat să construiesc un proiect foarte serios, pe patru-cinci ani de zile, cu obiective, cu cheltuieli, cu randament, tocmai pentru a face performanţă. Am promisiunea că atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean vor susţine această echipă şi vor vrea să facă din ea o echipă de top şi performanţă", a declarat Ciprian Marica, pentru Telekom Sport.

Marica a dezvăluit suma pe care a investit-o până în acest moment şi recunoaşte că nu se poate lupta de la egal la egal cu alte echipe din Liga 2: "Astăzi vorbim de peste 400.000 de euro în aproape patru, cinci luni de zile. Sigur că şi cu datoriile şi cu problemele de rigoare. Acum depinde de ce obiective ai, de ce îţi propui. Să putem face un buget de promovare, dacă ne uităm la echipele contracandidate sau cele care îşi propun să promoveze, au un buget de peste 1,2 milioane de euro. Deci, sigur că noi suntem departe. Însă ceea ce m-a determinat a fost ambiţia oamenilor de a readuce această echipă în prim-plan.

Şi suporterii... Au reînfiinţat şi nu au lăsat această echipă să moară. În Liga a 4-a... Au promovat doi ani consecutivi până în Liga a 2-a, e clar că această echipă este iubită. A jucat cu 7.000 de spectatori meciul de promovare din Liga a 3-a în Liga a 2-a, a fost susţinută de Consiliul Local anul trecut. Şi după discuţiile mele cu autorităţile, îşi doresc să aibă o echipă. Constanţa şi acest oraş minunat merită să aibă o echipă şi nu se poate mulţumi doar cu ce reuşeşte să facă Gică Hagi personal, cu ambiţia lui. Acest oraş îşi doreşte să construiască o echipă solidă, să readucă această echipă în prim planul fotbalului românesc", a mai spus fostul atacant.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.