Omul care a dejucat un blat celebru vorbeşte despre situaţia cruntă în care a ajuns un centru important. „Nu mai avem terenuri, nu mai putem practica fotbalul”. Pe locul unui fost mare stadion azi a ajuns să se ţină ”Berarul”!

28 aug 2019 4343 afişări Fotbal Intern
Omul care a dejucat un blat celebru vorbeşte despre situaţia cruntă în care a ajuns un centru important. „Nu mai avem terenuri, nu mai putem practica fotbalul”. Pe locul unui fost mare stadion azi a ajuns să se ţină ”Berarul”!

Alexandru Andraşi, atacantul echipei FC Braşov care a dejucat celebrul blat cu FCM Bacău din 2001, prin cele două goluri marcate, deplânge situaţia jalnică a fotbalului de la poalele Tâmpei. De curând, Guvernul României a aprobat desfiinţarea Complexului Sportiv Tractorul, astfel că o altă arenă istorică a fost rasă de pe hartă, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani şi cu Stadionul Muncipal, pe locul căruia în curând va avea loc Festivalul Berii!

„Îmi pare rău că pe acei oameni care au fost atunci şi mai sunt şi azi la putere nu-i interesează fotbalul. Nu mai spun că nu-i interesează sportul. Două sporturi de renume au adus faimă Braşovului şi chiar ţării. Handbalul, prin Rulmentul, acum redenumită Corona, iar fotbalul - prin Steagu Roşu, care a devenit apoi FC Braşov. Alte sporturi, să mă scuze ceilalţi, nu vreau să-i jignesc, nu au adus faimă acestui oraş, aşa cum au făcut-o handbalul şi fotbalul. Nu ştiu acum handbalul cât de mult, dar fotbalul este neglijat sută la sută. Din şapte echipe cu care ne mândream în primele două ligi - şi avem un potenţial fantastic de mare prin tinerii jucători care erau crescuţi, cu Steagu Roşu de top -, am ajuns să nu mai avem niciuna. Nu mai avem terenuri, nu mai putem practica acest sport. Copiii, din păcate, fac antrenamente în parcuri sau pe nişte terenuri care nu se mai ridică la anumite standarde. Cred că suntem singurul oraş din centrul ţării care nu are un stadion decent”, a susţinut Alexandru Andraşi într-un interviu acordat pentru Pariurix.com.

Citiţi şi: Interviu cu personajul cheie din „afacerea Tractorul”. Cine a dărâmat sala de jocuri şi a făcut supermarket în loc? ”Am fost 7 ani chiriaş acolo”. 7.000 de metri pătraţi ai sportului s-au evaporat!

Braşovul nu mai area zi niciun stadion decent. Tractorul şi Municipal au fost dărâmate. De asemenea, ”Tineretului” are o tribună dărâmată, iar o altă tribună nu poate fi utilizată, pentru că nu asigură securitatea suporterilor. „Muncipalul a avut aceelaşi proiect şi aceeaşi finanţare ca şi Cluj Arena. Trebuiau să se construiască în acelaşi timp. Nu pot să spun cine a fost de vină, dar azi văd că stadionul din Cluj este în picioare şi poate găzdui atâtea activităţi, iese în evidenţă, iar Braşovul face Berarul sau mai ştiu eu ce activităţi de altă natură. Îi felicit pe acei suporteri care reuşesc să ţină SR Braşov în liga a treia cu mari eforturi şi îşi doresc ca acest sport să nu moară”, a precizat Andraşi, care azi, la fel ca mulţi alţi braşoveni se duc la Sf. Gheorghe pentru a asista la jocuri din Liga 1.

Citeşte şi: Marius Negrea, marele campion la patinaj, a plâns la dărâmarea tribunei Tractorul. ”Toate oraşele mari au câte ceva, aeroport, stadioane moderne, săli polivalente. Braşovul a ajuns un oraş de cârciumi şi hoteluri”

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.