Omul alături de care Ilie Balaci şi-a petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică a rupt tăcerea: "Lumea trebuie să ştie adevărul, atât a băut". Filmul complet al ultimei seri din viaţa "Minunii Blonde"

22 oct 2018 56554 afişări Fotbal Intern
Omul alături de care Ilie Balaci şi-a petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică a rupt tăcerea: "Lumea trebuie să ştie adevărul, atât a băut". Filmul complet al ultimei seri din viaţa "Minunii Blonde"

Robert Siclitaru, omul alături de care Ilie Balaci şi-a petrecut ultimele ore din viaţă, a rupt tăcerea şi a vorbit în detaliu despre ce s-a întâmplat în noatea de sâmbătă spre duminică. Robert şi "Minunea Blondă" au petrecut timp de zece ore, mai întâi la restaurantul Periniţa, apoi la One Pub, dar, susţine patronul primului local, fostul mare fotbalist nu ar fi exagerat nicio secundă cu alcoolul.

Întors în Craiova, Balaci a urmat rutina obişnuită şi s-a oprit la restaurantul Periniţa, unde prietenul Robert Siclitaru îl aştepta ca întotdeauna. Ce a urmat? În nici un caz o noapte plină de alcool: "A venit la mine la local, aşa cum făcea de obicei. Era ca o rutină. Ne-am pus la masă. Am râs, am glumit. Lui nea Ilie îi plăcea foarte mult să povestească. Şi acum, ne-a povestit despre o mie de lucruri. De când era el mic, de când era fotbalist. Era foarte fericit, relaxat.

Aşa era el. Îi plăcea “bâzâiala”, cum zicem noi, caterinca. Era veselie alături de el. Cred că băut în vreo 8 ore maximum trei pahare de vin. Mulţi vorbesc prostii şi aiureli. Spun asta ca să ştie lumea adevărul! Cine îl ştie cu adevărat pe nea Ilie, ştie şi că nu exagera cu băutura în general. Deci, vă zic, trei pahare de vin a băut. Apoi, a vrut să mergem la discotecă",
a povestit Siclitaru, pentru fanatik.ro.

Apoi, Balaci, Siclitaru şi restul prietenilor au schimbat decorul şi au lăsat restaurantul Periniţa pentru clubul One: "Am ajuns acolo pentru că nea Ilie şi-a dorit să schimbe puţin atmosfera. Spaţiul unde se află clubul îmi aparţine. A stat puţin acolo. Cert e că nu a pus gura pe alcool câtă vreme am fost acolo. Eu am băut singur o sticlă de whiskey, dar el nu a băut alcool. Aşa că, în 10 ore, în care am fost împreună şi ne-am simţit bine, a băut trei pahare de vin. Eu zic că nu e mult pentru niciun om.

Nu a dat nici un moment semne că nu s-ar simţi bine. Dimpotrivă, era plin de viaţă, era glumeţ cum îl ştiam. Vorbeam la un moment dat despre România – Serbia. Fiind prieteni de familie vechi ştiam că bunicul lui din partea tatălui era sârb. Şi i-am zis că sigur a ţinut cu Serbia. Mi-a zis: “Du-te, mă, de aici! Că eu sunt sută la sută român! Eu cu românii mei am ţinut!”. Era o bucurie să stai în preajma lui",
pvoesteşte acelaşi Siclitaru.

Evident, pentru Robert vestea morţii prietenului său a fost un şoc: "Pozele sunt făcute pe la 2:30, cred… A fost şi fiul lui Adrian Mititelu, a stat puţin cu noi la masă. Eu am mai rămas până pe la 7 şi ceva, 8 dimineaţa. Apoi, la un moment dat, am primit un telefon de la un amic să merg de urgenţă că nea Ilie a păţit ceva. Nu îmi venea să cred, am fost şocat. Aşa ceva mi se părea incredibil! Cu câteva ore înainte era perfect sănătos şi acum… Nu ştiam să fi luat ceva pastile sau aşa. M-a bulversat total", a încheiat Siclitaru, pentru sursa citată.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.