Tactica lui Contra din meciul cu Spania, făcută praf de un nume greu: "A greşit formula de start, a greşit sistemul! Probabil n-a avut încredere"

9 sep 2019 4429 afişări Nationala
Tactica lui Contra din meciul cu Spania, făcută praf de un nume greu: "A greşit formula de start, a greşit sistemul! Probabil n-a avut încredere"

Cosmin Contra (43 de ani) se află sub o tiradă de critici, după meciurile pe care naţionala României le-a jucat cu Spania (1-2) şi Malta (1-0). Ultimul nume înscris pe lista criticilor e Ioan Andone, actualul manager al celor de la FC Voluntari. "Ando" a spus că "Guriţă" a greşit tactica şi că alegerile de la mijlocul terenului n-au fost inspirate.

Ioan Andone a analizat, în primul rând, meciul cu Spania, de pe Arena Naţională. Ibericii ne-au învins cu 2-1, deşi în prima repriză au ratat o mulţime de ocazii. Fostul fundaş central spune că spaniolii au dominat în totalitate mijlocul terenului pentru că selecţionerul n-a fost inspirat când i-a trimis la mijloc pe Deac, Stanciu şi Răzvan Marin.

"Prima repriză cu Spania nu e de comentat. Ce să comentezi, că ţi-e ruşine, că a greşit Contra, că a făcut o formulă greşită de început, dar a corectat la pauză? A greşit formula de start, a greşit sistemul. Probabil n-a avut încredere să aleagă doi din cei trei fundaşi centrali. Dacă a ales formula cu cinci fundaşi a ales cel mai prost cei trei mijlocaşi centrali (n.r. Deac, Răzvan Marin şi Stanciu). Cât au recuperat ei? Uitaţi-vă pe date. De ce n-a jucat cu Bordeianu, care e mai defensiv? Sau cu Anton, care e mai agresiv?", a declarat Andone, la DigiSport.

Ioan Andone e dezamăgit de tactica defensivă din meciul cu Spania. "Prima repriză putea juca cu zece fundaşi şi tot îşi creeau 5-6 ocazii mari de gol, noroc cu Tătăruşanu. Cu cine se deschide pe margini? Benzar cât de cât OK, cu Toşca, când a deschis Toşca? Dacă îl aveai pe Bancu era altceva, Vătăjelu era a doua soluţie pe care trebuia să o aibă acolo. Putea juca 4-2-3-1, cu doi mijlocaşi centrali de recuperare, putea fi un cuplu Bordeianu-Anton, de ce să fie Răzvan Marin neapărat? Cu nişte aripi mai rapide şi cu Puşcaş în faţă. El s-a corectat la pauza meciului cu Spania", a mai spus managerul celor de la FC Voluntari.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.