Start fals! Naţionala lui Rădoi n-a mai arătat ca cea din vară şi a pierdut în Danemarca, cu 1-2. Florinel Coman merită la echipa mare, chiar dacă a ratat un penalty în prelungiri

10 sep 2019 10112 afişări Nationala
Start fals! Naţionala lui Rădoi n-a mai arătat ca cea din vară şi a pierdut în Danemarca, cu 1-2. Florinel Coman merită la echipa mare, chiar dacă a ratat un penalty în prelungiri

De-a lungul istoriei, naţionalele de juniori ori tineret au mai reuşit performanţe miraculoase, aşa cum a fost cea obţinută de echipa lui Rădoi în vară. Am mai fost la Olimpiadă în 1963, iar Gabor a fost magnific la Mondialul de juniori din 1981. Aceste perfromanţe n-au avut însă continuitate. Ele au fost cazuri izolate într-o istorie care s-a remarcat mai mult prin nereuşite, la acest nivel al tinereţii. Reprezentativa lui Rădoi şi-a propus să se ridice împotriva istoriei şi să repete calificarea la Euro. O altă generaţie de aur a tineretului era dorinţa tuturor şi chiar dacă în echipă au rămas doar câţiva dintre oamenii din Italia aşteptările erau mari. Ne consideram favoriţi, pentru că noi eram cei care băteau Anglia şi remiza cu Franţa în vară.

Coman s-a bătut de unul singur

Totuşi, noua generaţie a lui Rădoi a arătat din start că nu are strălucirea, valoarea şi coeziunea vechii generaţii. Am început groaznic în Danemarca. Un puşti pe care Bologna a plătit 6 milioane de euro, Olsen, a ridiculizat apărarea noastră şi a marcat în minutul 3. Apoi, danezii ne-au supus unei presiuni din care poţi să ieşi doar cu noroc. Am avut noroc, la intervenţia lui Aioani (14), la bara danezilor (16). Danezii aveau gol şi ocazii mari până ca noi să ajungem prima dată periculos în faţa porţii. Petre a tras peste, după 20 de minute. Apoi a început să se vadă Florinel Coman, cel mai bun din jucătorii lui Rădoi şi singurul care ar fi avut ce să caute la naţionala mare. El a trimis primul pe poartă (24 şi 25), dar apoi danezii au avut încă o ocazie colosală, la mingea scoasă din faţa porţii goale de Dima (28). Coman se lupta singur cu danezii. Olaru şi Dragomir erau absenţi, Băluţă invizibil, iar Drăguş şi Petre ineficienţi. Cum nici Dima sau Boboc nu aduceau siguranţă în apărare era greu ca România, cu atâtea “mâini moarte”, să reuşească ceva important. Coman a mai avut două şanse de gol, din lovitură liberă, dar portarul danez i-a stricat planurile (36, 42).

Coman, gol super, penalty slab

Repriza a doua a început însă tot cu Danemarca în atac. Aioani l-a blocat pe periculosul Olsen (53), pentru ca apoi să nu mai poată face nimic, în faţa celui mai bun jucător al meciului, care a realizat dubla după gafele lui Raţiu şi Dima (55). Rădoi a profitat de noua regulă şi a făcut 5 schimbări, semn că n-a nimerit echipa. Danezii au mai avut o bară (65) şi încă o ocazie bună (69), pentru ca apoi Florinel Coman să primească ce a meritat. A marcat superb, de la 30 de metri, amintind de partida cu Anglia (80). Era 2-1 şi speram, iar insistenţa noilor intraţi a adus ceva nesperat. Ganea a fost faultat în careu şi am avut penalty în minutul 90+2. Coman trebuia să fie eroul din Danemarca, dar portarul Christensen s-a opus şi ne-a stricat seara. Tineretul debutează cu înfrângere şi arată că nu mai trebuie comparată cu generaţia din vară, iar Coman şi portarul Aioani sunt cam singurii care dau speranţe.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.