Rezistă tentaţiei? Mirel Rădoi le-a dat tricolorilor de la naţionala U21 cel mai important sfat: "Eu le-am explicat. Să nu uităm asta"

31 dec 2018 2853 afişări Nationala
Rezistă tentaţiei? Mirel Rădoi le-a dat tricolorilor de la naţionala U21 cel mai important sfat: "Eu le-am explicat. Să nu uităm asta"

Mirel Rădoi a dovedit încă o dată că le este ca un mentor fotbaliştilor naţionalei U21 şi îi sfătuieşte că sunt într-un moment crucial al carierei. Naţionala U21 s-a calificat la EURO 2019 destinat naţionalelor U21 şi face parte din grupa C alături de Anglia, Franţa şi Croaţia. 

Fostul căpitan din Ghencea are numai victorii pe banca tricolorilor mici şi a reuşit o calificare istorică la turneul final din Italia şi San Marino. Rădoi şi-a intrat serios în rol, iar acum le dă câteva sfaturi preţioase elevilor săi: "Să aibă continuitate! Să ne uităm la cazurile unor jucători care au fost transferaţi la echipe mari şi au jucat pe la U19 , U21. Eu le-am explicat. În momentul în care aveţi o ofertă analizaţi-o, cine este echipa, de unde, ce campionat, cine joacă pe poziţia respectivă. Lăsaţi partea financiară în plan secund pentru că voi aveţi o vărstă care în momentul de faţă nu trebuie să vă intereseze partea financiară, voi aveţi nevoie de continuitate pentru că o să te bucuri de bani, un an, doi, cât ai contract după aceea termini contractul, nici nu ai jucat, nu o să te ia nimeni, cheltui şi banii pe care i-ai acumulat", a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

  • Campionatul European de fotbal va fi organizat între 16-30 iunie 2019.
  • 6 oraşe vor găzdui meciuri: Reggio nell’Emilia, Cesena, Bologna, Udine, Trieste şi San Marino.
  • Toţi jucătorii născuţi după 1 ianuarie 1996 sunt eligibili pentru reprezentativele U21.
  • Italia U21 e calificată direct, în timp ce San Marino U21 a fost nevoită să treacă prin preliminarii. Reprezentanţii uneia dintre cele mai mici ţări din lume au 0 puncte în grupa A şi sunt matematic eliminaţi.
  • Câştigătoarele celor nouă grupe preliminare merg automat la Campionatul European, iar cele mai bune 4 echipe de pe locurile secunde merg la baraj, iar cele 2 câştigătoare îşi asigură biletele pentru Italia şi San Marino. 
  • Grupele de la EURO 2019 vor fi stabilite pe 23 noiembrie 2018. Cele 12 echipe vor fi împărţite în 3 grupe a câte 4 echipe.
  • După faza grupelor de la turneul final, câştigătoarele grupelor şi cel mai bun loc secund merg în semifinale, iar cele 4 echipe sunt calificate automat la Jocurile Olimpice din 2020.

TOTUL despre EURO 2019: echipele calificate + componenţa grupelor

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.