Război intern în naţionala Suediei, cu vedeta lotului în prim-plan. A creat un scandal, a plecat din cantonament, nu mai vrea să răspundă convocărilor şi presa îl penalizează. UPDATE: Prima reacţie a federaţiei

24 mar 2019 7193 afişări Nationala
Război intern în naţionala Suediei, cu vedeta lotului în prim-plan. A creat un scandal, a plecat din cantonament, nu mai vrea să răspundă convocărilor şi presa îl penalizează. UPDATE: Prima reacţie a federaţiei
  • Emil Forsberg (27 de ani), vedeta naţionalei Suediei cotată la 25 de milioane de euro, a creat tensiuni la nivelul echipei, şi nu numai, după reacţia din timpul meciului cu România. Fotbalistul a fost schimbat după 68 de minute, iar nemulţumirea i-a deranjat pe selecţionerul Janne Andersson (56 de ani), jurnalişi şi, probabil, şi pe colegii de la naţională.

UPDATE: Federaţia de Fotbal din Suedia susţine că Forsberg a plecat din cantonamentul naţionalei din cauza unei accidentări cu care s-a ales în timpul partidei cu România: "Emil Forsberg s-a resimţit după o accidentare mai veche, după meciul de ieri. După discuţii între conducerea naţionalei, jucător, staful medical şi club, s-a decis ca Emil Forsberg să părăsească echipa şi să se întoarcă la Leipzig", e mesajul forului de la Stockholm.


Ştirea iniţială:

Forsberg a fost înlocuit cu Svensson când mai erau 22 de minute din meci, iar decizia l-a iritat vizibil. A întins mâna să-l salute pe Andersson, dar s-a uitat în altă parte. Al doilea moment care a lăsat să se vadă nemulţumirea starului nordic a fost la finalul meciului. A trecut pe lângă presă, fără să ofere vreo declaraţie.


Momentul în care Forsberg le întoarce spatele jurnaliştilor suedezi şi pleacă de la stadionul 'Friends Arena'.

După meci, Janne Andersson a fost întrebat despre moment: ”Am contat o oră pe Emil Forsberg, penctru că în ultimele 6 luni a jucat 60 de minute într-un singur meci. Am considerat că nu poate face faţă şi am decis să-l schimb. L-am introdus pe Gustav să echilibrăm meciul, pentru a reveni la conducerea lui. Aşa am decis”.


O strângere de mână rece.

Presa din Suedia l-a taxat şi ea pe Forsberg, prin titluri precum ”Ce s-a întâmplat, Emil Forsberg?” sau ”Forsberg a ieşit de pe teren nervos”. Media mai notează că fotbalistul legitimat la Leipzig ar fi părăsit naţionala imediat după meciul cu România şi există posibilitatea să nu mai vină răspundă afirmativ convocărilor în mandatul lui Janne Andersson.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.