Prima reacţie dinspre FRF: "Eu nu am niciun merit. Nu trebuie să ne minţim!". Mihai Stoichiţă şi un discurs atipic pentru un conducător

12 oct 2018 7734 afişări Nationala
Prima reacţie dinspre FRF: "Eu nu am niciun merit. Nu trebuie să ne minţim!". Mihai Stoichiţă şi un discurs atipic pentru un conducător

Mihai Stoichiţă (64 de ani), şeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a fost primul care a reacţionat după victoria entuziasmantă a naţionalei mici, 2-0 cu Ţara Galilor, la Cluj. Fostul antrenor are un discurs interesant, în care spune că nu are niciun merit pentru calificarea la EURO 2019.

"Aşa trebuie abordat un meci. Bine, ne-am relaxat puţin după 2-0, au avut câteva ocazii. Până la urmă, Dumnezeu a fost român în seara asta. Nu trebuie să ne minţim, trebuie să privim realist lucrurile. Mirel a gândit bine jocul, nu a riscat nimic, chiar dacă nu am fost spectaculoşi în prima repriză. A fost mai bine în a doua, s-a adeverit ce am spus aseară, că le suntem superiori galezilor. E o victorie românească, una care aparţine tuturor. De ce acest interes pentru fotbal la Cluj? Vă spun eu de ce: românul vrea să fie şi el câştigător, să aibă orgoliul zgândărit, să nu fie perdant tot timpul.Le mulţuesc public antrenorilor şi patronilor care cresc jucătorii. Eu nu am niciun merit, dar e important să urmăm acest program de dezvoltare al fotbalului juvenil", a început discursul lui Stoichiţă, la Digi Sport, după care laudele au curs: "Fac puţin pe supăratul, îl cert puţin pe Rădoi şi avem tensiune şi pentru meciul de marţi. Glumesc! Aţi văzut, sunt profesionişti, azi au avut o mare dorinţă de victorie. Poate uneori au vrut prea mult, dar e normal să fie aşa, pentru că sunt la un pas de calificare. Faptul că au jucat cu atâta lume a fost un cadou reciproc, şi pentru fani, şi pentru public".

Echipa lui Rădoi a primit deja eticheta de noua Generaţie de Aur, iar Stoichiţă consideră că nu e neapărat o greşeală, pentru că are încredere că tinerii fotbalişti vor face pasul, cât mai curând, spre naţionala lui Cosmin Contra: "Nu e o greşeală să vorbim despre o Generaţie de Aur. Azi s-a jucat România - Suedia la juniori, nu ştiu dacă ştiţi. Am câştigat şi acolo, e important ca ei să se obişnuiască cu victoriile. Când îţi formezi o astfel de mentalitate...Rezultatele se vor vedea peste doi ani, atunci vom trage o linie clară asupra a ceea ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani. În doi ani de zile, fotbalişti care joacă la Palermo, prin Italia sau nu mai ştiu pe unde, mă gândesc că experienţa pe care o capătă pe unde joacă îi va face să pună probleme şi la echipa mare şi Contra să nu ştie pe cine să aleagă", a mai declarat Mihai Stoichiţă.

"Nu voi fi antrenor, dar sunt lucid şi mă gândesc să nu cad în ridicol. Poate vor fi unii mai tineri, mai talentaţi, mai potriviţi pentru acest post. În primul rând, vreau să văd mâine starea medicală a fiecărui jucător, apoi vom vedea ce se va face. Nu ne ducem în vestiar, pentru că e bucuria lor. Le respectăm bucuria, îi vom felicita la hotel şi, apoi, ne vom retrage discret. Noi suntem tradiţionali", a mai punctat omul care coordonează munca antrenorilor de la loturile naţionale.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.