"Pisica" s-a întins pentru ultima dată. Lobonţ, despre trecut şi viitor după ultimul său meci din carieră: "Am avut lacrimi în ochi!"

5 iun 2018 4478 afişări Nationala
"Pisica" s-a întins pentru ultima dată. Lobonţ, despre trecut şi viitor după ultimul său meci din carieră: "Am avut lacrimi în ochi!"
MEDIAFAX Foto/Alexandru Dobre

Bogdan Lobonţ (40 de ani) a acordat ultimul flash-interviu din calitate de fotbalist profesionist la finalul meciului România - Finlanda 2-0. "Pisica" a vorbit despre emoţiile trăite pe parcursul celei din urmă zile a carierei sale în fotbal. Portarul care a petrecut nouă ani la AS Roma a vorbit şi despre viitor, atât al său, cât şi al naţionalei.

"Jucătorii au fost actorii principali în această victorie, ei mi-au făcut un cadou. O seară plină de emoţie, vorbeam şi cu o parte din colegi şi le-am spus că nici la debut nu am avut aşa emoţii. Trăiescu cu plăcere. Cu siguranţă nu am să mă mai întâlnescu cu astfel de emoţii. Merg mai departe, începe altă etapă, mult mai frumoasă.

Cu siguranţă o să facă lucruri măreţe împreună. Sunt pe drumul cel bun, au început să muncească şi sunt convins că o să continue pe acelaşi drum. Mă bucur de acest moment, de mâine seară o să am timp să mă gândesc şi să-mi analizez ofertele. O să aflaţi despre viitorul meu, nu sunt genul care să ţină secrete. Cartierul general e în Italia.

Am avut în calificările precendete meciuri de neuitat, în mod negativ, cu Muntenegru. La echipa naţională avem puţin timp la dispoziţie. Trebuie să condensăm absolut totul, atenţie, concentrare. Timpul trece şi trebuie să-l folosim pentru noi. Aceste experienţe ne ajută, cum ne-au ajutat şi experienţele din martie. Se adună şi le folosim în teren.

Am avut lacrimi în ochi, normal. Dar nu cred că doar eu"
, a spus Bogdan Lobonţ la finalul meciului cu Finlanda, la Pro X.

Bogdan Lobonţ a debutat la echipa naţională în 1998, la un meci cu Liechtenstein, câştigat de tricolori cu 7-0. Selecţioner era la vremea aceea Victor Piţurcă. De atunci, "Pisica" a strâns 86 de selecţii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.