"Frână" pentru entuziasmul generat de naţionala U21! Şumudică, ferm: "De ce nu-i criticăm acum? Ne luăm de Răzvan Marin, dar..."

9 sep 2019 6515 afişări Nationala
"Frână" pentru entuziasmul generat de naţionala U21! Şumudică, ferm: "De ce nu-i criticăm acum? Ne luăm de Răzvan Marin, dar..."

Marius Şumudica (48 de ani) a "frânat" şi el entuziasmul care a cuprins întreaga Românie după performanţa extraordinară obţinută de tricolorii mici la Euro 2019 U21, când au ajuns în semifinale. Antrenorul turcilor de la Gazişehir spune că nu e posibilă o înlocuire totală a naţionalei mari cu cea U21, iar acest lucru s-a putut observa foarte clar la meciul cu Malta, din preliminariile Euro 2020.

Cosmin Contra a folosit şapte jucători U21 din primul minut al meciului România - Malta 1-0, la Ploieşti, iar jocul tricolorilor nu a fost unul spectaculos. "Guriţă" a pus acest fapt şi pe seama lipsei de experienţă a tinerilor care au făcut pasul la echipa mare a României. Marius Şumudică apasă şi el pe ideea că, în acest moment, nu se poate să fie înlocuiţi atât de mulţi fotbalişti ai naţionalei mari cu cei care au făcut performanţă la sub 21 de ani.

Şumudică s-a arătat indignat de faptul că acum, după meciul cu Malta, în care Contra a folosit mai mulţi jucători de la U21, nimeni nu critică prestaţia slabă a echipei formate în mare parte din tineri.

"Este o greşeală că cineva să îl critice pe Contra că nu face o mutare totală de la U21 la echipa naţională. E o greşeală. Vreţi lucrul asta? Nouă ne-a fost foame de o performanţă, am realizat-o acum, fiind în semifinalele campionatului European U21. Noi credem că acum tot ce zboară se mănâncă. Cu tot respectul pentru Rădoi, cu tot respectul pentru jucătorii de acolo, este foarte greu să faci pasul la seniori şi cu această grupa să zici că ne-am fi calificat dacă juca fundaş central x sau y de la U21, că de ce îl mai chemăm pe x pe y. Ei trebuie să crească pe lângă nişte jucători cu experienţă.

Acum ne luăm de Răzvan Marin am văzut. Că joacă slab la Ajax, că joacă slab la echipa naţională. Păi am uitat că acum trei luni îl făceam pe Răzvan Marin cel mai bun mijlocaş, cel mai bun fotbalist? Păi acum ce facem?! Există momente şi momente. Plângeam că Răzvan Marin nu a fost la U21. Acum Răzvan Marin e într-un con de umbră.

Nu, trebuie să-l ajutăm pe Răzvan Marin, trebuie să-i ajutăm pe aceşti fotbalişti, crescând lângă nişte jucători cu experienţă. Asta este filosofia mea.

Până acum U21 sus, jos, mama, extraordinari! Sunt de acord! Dar trebuie crescuţi lângă jucători cu experienţă. De ce nu spunem acum că a jucat Contra cu mai mult de jumătate de echipa de la U21 şi nu am putut să batem pe Malta, ne-a dominat Malta. Şi atunci, unde suntem? Toată lumea plânge, că de ce nu întinerim. Trebuie să-i lăsăm pe amândoi, pe Contra şi Rădoi, să lucreze împreună şi peste un an, doi, o să avem rezultate", a spus Marius Şumudică la PRO X.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.