EXCLUSIV | O voce importantă din fotbalul românesc a tunat la adresa ultraşilor: "Te baţi cu lanţul, escaladezi, sari cu picioarele pe biata femeie. O să mai primim sancţiuni"

26 oct 2018 3191 afişări Nationala
EXCLUSIV | O voce importantă din fotbalul românesc a tunat la adresa ultraşilor: "Te baţi cu lanţul, escaladezi, sari cu picioarele pe biata femeie. O să mai primim sancţiuni"

Adrian Porumboiu, fost mare arbitru internaţional, a comentat la ProSport LIVE, despre incidentele care au dus la sancţiunile asupra echipei naţionale. UEFA a decis ca următorul joc de acasă din Liga Naţiunilor, România – Lituania, din 17 noiembrie, de la Ploieşti, să se joace cu porţile închise. În plus, FRF a fost amendată cu 73.000 de euro. Hotărârea a venit din cauza scandărilor rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice şi pătrunderea fanilor pe gazon la meciul România – Serbia.

"Am spus după meci că la astfel de provocări UEFA şi FIFA nu se joacă. E o sancţiune blândă. Nu se înţelege că fotbalul e un joc şi nu are legături cu derbedei, cu refulări! Au mai rămas doar prin Balcani atitudini din astea, să se răsufle ce are mai rău omul din el. Poate înţelegem că duşmanii naţionalei sunt şi aceşti suporteri care se manifestă aşa. Iubeşti pe cineva şi te apuci să-i spargi capul?

Să înţeleagă că a fi civilizat nu înseamnă să arunci cu petarde, să jigneşti, astea nu au noţiuni cu sportul. În Liga Campionilor nu există aşa ceva...din 50.000 e suficient ca 2 - 3.000 să strice atmosfera. Trebuie înţeles: te baţi cu lanţul, escaladezi, sări cu picioarele pe o biată femeie, astea parcă vin din adâncurile îndepăratate ale societăţii, mă refer şi la manifestările din Bucureşti, de la Victorie", a tunat Proumboiu la ProSport.

Fostul mare arbitru a continuat: "Vrem să devină stadioanele teatre de război? Vom mai primi o rundă de sancţiuni...În numele cui fac asta? Nu e în numele românilor!  Vorbeam de huligani în fotbal, cei din Anglia, erau recunoscuţi pentru ceea ce făceau, iar stadioanele lor erau locul de bătălii, dar acum au cel mai atractiv campionat. Cum? s-a investit şi s-au dat sancţiuni dure! 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.