EXCLUSIV | Eliminarea lui Tamaş, o "greşeală grosolană" de arbitraj. Cristi Balaj, fost ecuson FIFA, explică de ce NU trebuia acordat nici penalty, nici cartonaş roşu în prelungirile primei reprize la România - Serbia

14 oct 2018 20474 afişări Nationala
EXCLUSIV | Eliminarea lui Tamaş, o "greşeală grosolană" de arbitraj. Cristi Balaj, fost ecuson FIFA, explică de ce NU trebuia acordat nici penalty, nici cartonaş roşu în prelungirile primei reprize la România - Serbia

Controversata fază din minutul 45 al partidei România – Serbia, petrecută în careul echipei tricolore şi soldată cu eliminarea lui Tamaş pentru o intervenţie la Tadic, a fost gândită clar eronat de arbitrul Kevin Blom, din Olanda, a explicat pentru ProSport fostul ecuson FIFA Cristian Balaj.

„Arbitrul a avut o poziţie perfectă la această fază, deci trebuie să-i dăm credit, chiar dacă reluările pe care le-am văzut nu-l ajută. Dacă există doar o ştergere, nu avem răutate şi nici intenţie de lovire, intensitate. Era suficient cartonaş galben pentru imprudenţă. Ce să mai vorbim, a fost o greşeală grosolană! Categoric, a fost o eliminare gratuită. Exact cum am spus, în primul rând, nu l-a lovit pe sârb. În al doilea rând, n-a fost intenţie. Tamaş a încercat să joace balonul, nu a urmărit să-şi lovească adversarul“, a fost Balaj cât se poate de clar.

În aceeaşi linie, fostul arbitru internaţional a explicat de ce nu trebuia dată nici lovitură de pedeapsă: „Nici vorbă de penalty. N-a existat lovire, cum am spus deja. A fost, cel mult, o ştergere pe care, însă, trebuie să o căutăm, să vedem dacă este! Pentru joc periculos s-ar fi putut da, cel mult, lovitură liberă indirectă din acel loc“, spune Balaj.

Acesta recunoaşte însă că, nefiind ajutat de arbitraj video, olandezul Blom nu poate fi acuzat foarte tare în această ultim[ privinţă: „E greu de spus ce-aş fi făcut eu dacă eram acolo... Probabil că, da, şi eu aş fi dat penalty, neavând la dispoziţie o posibilitate să verific cu altcineva, cum a fost la Cupa Mondială“.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.