"Este o problemă". Reacţia lui Mirel Rădoi, după înfrângerea cu Spania. Hiba din naţionala U21 găsită de selecţioner şi o comparaţie dureros de realistă: "Să nu uităm asta"

21 mar 2019 7234 afişări Nationala
"Este o problemă". Reacţia lui Mirel Rădoi, după înfrângerea cu Spania. Hiba din naţionala U21 găsită de selecţioner şi o comparaţie dureros de realistă: "Să nu uităm asta"

Mirel Rădoi a anlizat înfrângerea cu Spania U21, de la Granada, şi a tras primele concluzii din care jucătorii au de învăţat înainte de turneul final din Italia şi San Marino. Selecţionerul a susţinut că talia jucătorilor reprezintă o problemă, la fazele fixe şi a făcut o paralelă între capionatul spaniol şi cel din România. 

Naţionala U21 a României a pierdut, scor 1-0, în urma unui corner din care a marcat Merino cu capul. România ar fi putut pleca nenvinsă, dacă în minutul 82 Drăguş şi Rus nu s-ar fi încurcat. La finalul meciului, Rădoi a anlizat partida: "Cred  a fost o partidă aşa cum ne aşteptamdestul de dificilă. Am încercat  ne ridicăm la nivelul partidei şi cred  în multe momente am făcut-o. Din punct de vedere tactic, în prima repriză am suferit, şi chiar şi din punct de vedere al intensităţii. Am avut probleme cu cei doi mijlocaşi laterali care stăteau foarte mult la margine, nu închideau spaţiul din centru şi mereu cei doi interi spanioli se eliberau între linii şi aici unul dintre fundaşii centrali ieşea foarte târziu şi făceam diagonală defensivă în trei foarte târziu.

Dacă vorbim din punct de vedere al determinăriisunt foarte mulţumit. Unele aspecte tactice au fost acoperite chiar dacă nu aşa cum ne doream şi e normal, nu am avut timp decât 30 de minute  facem antrenament tactic. E clar  sunt jucători care pot fi în lotul pentru EURO 2019.  nu uităm  nu mai puţin de nouă jucători sunt în lotul echipei mari", a declarat Rădoi, în conferinţa de presă de după meci, conform Sport.ro

Selecţionerul a recunoscut că talia nu i-a ajutat pe tricolori cu Spania: "Nu neapărat este o chestie legată de omogenitate (n.r. - greşeală de la gol), este o problemă pe care o avem ca şi talie. De asta încercăm  ţinem mereu trei jucători sus   forţăm adversarul  aducă mai puţini jucători în careu. Nu putem fi siguri dacă rezultatul ar fi fost altfel (n.r. - dacă erau jucătorii convocaţi la naţională mare), poate jocul ar fi arătat diferit şi aici  refer la calitatea jucătorilor (n.r. - absenţi), dar de cei care au jucat în această seară sunt mulţumit, de atitudinea lor şi de felul cum au evoluat. Mulţi dintre ei au fost pentru prima dată la echipa naţională.

Toate lucrurile astea nu vreau  pară ca şi cum ar fi scuze, dar  nu uităm de diferenţa dintre campionatul din România şi campionatul din Spania", a adăugat selecţionerul naţionalei U21. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.